Læs, spis og rejs

14.05.18
Nu er det snart sommerferie…og der er masser af muligheder for at læse nogle gode kogebøger om mad fra hele verden, inden du tager afsted på ferie.

Vi har masser af bøger med opskrifter fra hele verden, ikke bare på dansk, men også på arabisk, engelsk og farsi.
Bøger for børn og voksne. Både på papir eller digitalt  på eReolen.

Så uanset om ferieturen går til Nordjylland, Libanon eller Spanien ,- er der masser af inspiration at hente på Biblioteket.

Nogle af mine favoritter er :

Yotam Ottolenghi: Jerusalem 
Denne kogebog er også et stykke kulturhistorie og madhistorie. Vennerne, den Jødiske Ottolenghi og palæstinensiske Tamimi skriver om Jerusalem og dens spændende køkken.

Birthe Lynggaard: Newyorker by heart 
Bloggeren Birthe Lynggård, som døde alt for tidligt, nåede at udgive denne fine kogebog. Her er alt hvad man har brug for til en amerikansk weekend buffet. Eggnog, crabcakes,  Caesar Salad. You name it…

Duna Ghali og Fanan Imad : Mesopotamia
Duna Ghali og Fanan Imad er mor og datter, som kom til Danmark fra Irak i 1993. De har skrevet en inspirerende bog om mad fra Irak, Iran, Syrien, og Tyrkiet.
Bogen er fyldt med gode opskrifter, smukke billeder og lidt mad historie.

Camilla Plum : Mit skandinaviske køkken
Bogen udkom i 2010 på engelsk, og er allerede blevet en klassiker.
Camilla Plum skriver om det skandinaviske køkken lige så inspirerende som hun plejer at gøre. Man får virkelig lyst til at lave alle hendes spændende opskrifter, og der er masser af forklaringer og smukke billeder.
En bog man bliver meget klogere af.

Og klassikeren inden for indisk madlavning:


Madhur Jaffrey: Indisk mad trin for trin
som er så let og inspirerende at man sagtens kan lave maden sammen med sine unger fra 5 år.


 grill- og bålmad året rundt
           
 Ildsjæle inviterer - til mad på bål

Til familierne som skal ud i naturen , på trek, overnatte i shelter eller på campingtur  er der masser af gode ideer i ”Over åben ild”  af Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal

Og  i ”Ildsjæle inviterer- til mad på bål”



 

Materialer
Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi: Jerusalem
Reservér
  • Bog

Jerusalem

Af Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi (2015)
Læs mere
Birthe Lynggaard: Newyorker by heart : amerikansk homecooking
Reservér
  • Bog

Newyorker by heart : amerikansk homecooking

Af Birthe Lynggaard (2012)
Læs mere
Duna Ghali, Fanan Imad: Mesopotamia : moderne opskrifter fra det mellemøstlige køkken
Reservér
  • Bog

Mesopotamia : moderne opskrifter fra det mellemøstlige køkken

Af Duna Ghali, Fanan Imad (2016)
Læs mere
Camilla Plum: Mit skandinaviske køkken
Reservér
  • Bog

Mit skandinaviske køkken

Af Camilla Plum (2011)
Læs mere
Madhur Jaffrey: Indisk mad trin for trin
Reservér
  • Bog

Indisk mad trin for trin

Af Madhur Jaffrey (2003)
Læs mere
Gitte Heidi Rasmussen, Inge Skovdal: Over åben ild : grill- og bålmad året rundt
Reservér
  • Bog

Over åben ild : grill- og bålmad året rundt

Af Gitte Heidi Rasmussen, Inge Skovdal (2011)
Læs mere
Anette Warming: Ildsjæle inviterer - til mad på bål
Reservér
  • Bog

Ildsjæle inviterer - til mad på bål

Af Anette Warming (2012)
Læs mere