Læs, spis og rejs

14.05.18
Der er masser af muligheder for at tage på rejse i kogebøgernes verden.

Vi har masser af bøger med opskrifter fra hele verden, ikke bare på dansk, men også på arabisk, engelsk og farsi.
Bøger for børn og voksne. Både på papir eller digitalt  på eReolen.

Så uanset om ferieturen går til Nordjylland, Libanon eller Spanien ,- er der masser af inspiration at hente på Biblioteket.

Nogle af mine favoritter er :

Yotam Ottolenghi: Jerusalem 
Denne kogebog er også et stykke kulturhistorie og madhistorie. Vennerne, den Jødiske Ottolenghi og palæstinensiske Tamimi skriver om Jerusalem og dens spændende køkken.

Birthe Lynggaard: Newyorker by heart 
Bloggeren Birthe Lynggård, som døde alt for tidligt, nåede at udgive denne fine kogebog. Her er alt hvad man har brug for til en amerikansk weekend buffet. Eggnog, crabcakes,  Caesar Salad. You name it…

Duna Ghali og Fanan Imad : Mesopotamia
Duna Ghali og Fanan Imad er mor og datter, som kom til Danmark fra Irak i 1993. De har skrevet en inspirerende bog om mad fra Irak, Iran, Syrien, og Tyrkiet.
Bogen er fyldt med gode opskrifter, smukke billeder og lidt mad historie.

Camilla Plum : Mit skandinaviske køkken
Bogen udkom i 2010 på engelsk, og er allerede blevet en klassiker.
Camilla Plum skriver om det skandinaviske køkken lige så inspirerende som hun plejer at gøre. Man får virkelig lyst til at lave alle hendes spændende opskrifter, og der er masser af forklaringer og smukke billeder.
En bog man bliver meget klogere af.

Og klassikeren inden for indisk madlavning:


Madhur Jaffrey: Indisk mad trin for trin
som er så let og inspirerende at man sagtens kan lave maden sammen med sine unger fra 5 år.


 grill- og bålmad året rundt
           
 Ildsjæle inviterer - til mad på bål

Til familierne som skal ud i naturen , på trek, overnatte i shelter eller på campingtur  er der masser af gode ideer i ”Over åben ild”  af Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal

Og  i ”Ildsjæle inviterer- til mad på bål”



 

Materialer