Billede af Mike Tramp med fjernbetjening

Mike Tramp anbefaler film

26.10.18
Rock and roll-nomaden Mike Tramp Vejle har fundet fjernbetjeningen og tre favoritfilm, han gerne vil anbefale.

Magnolia
På en ganske almindelig dag i San Fernando Valley følges en række meget forskellige, men hårdt mærkede menneskeskæbner, hvis livsbaner kædes sammen til et moderne sædestykke om kærlighed, skyld og anger, lyder foromtalen, men ”Holy shit; ’Magnolia’ ramte så dybt. Jeg boede i Melbourne efter en skilsmisse, da jeg så den, og det er en filmisk utrolig flot film, der rammer, connecter og giver forståelse. Et mesterværk af instruktøren,” siger Mike Tramp om de store følelser i en hverdagsramme.

Zero Dark Thirty
I forlængelse af sin dybe interesse for ”9/11” og terrorangrebets indvirkning på samfundet i USA er Mike Tramp fascineret af den intelligente krigsfilm ’Zero Dark Thirty’, som ikke kun bliver en spændingsfilm – oplevet med kvindelige øjne - om jagten på Osama Bin Laden, men også om den dragende side: hvordan reagerer regeringen.

”Der er stadig mysterier – hvor meget sammensværgelse er der,” spørger Mike Tramp.

Gran Torino
Clint Eastwood skal med på Mike Tramps filmliste, og han har valgt filmen om den misantropisk knudemand og Korea-veteran, hvis udenlandske naboer konfronterer ham med hans fordomme.

”Clint Eastwood – jeg kunne have nævnt andre film – er i stand til at trykke på nogle knapper. Han fortæller historier og skaber film, der får dig til at tænke. Han rammer plet, hvor vi er forudindtagede,” oplever Mike Tramp.

Og hvad med Mike Tramp og film/skuespil? Han indtager rockscenerne og giver et show, men selv om han er scenevant, frister skuespillet ikke. ”Jeg interesserer mig ikke for skuespil. Jeg kan ikke skabe en rolle. Jeg kan kun være mig selv,” erkender han.

Se også: Mike Tramp anbefaler musik.

Se også: Mike Tramp anbefaler bøger.

Materialer