Foto af Lene Henriksen, Emil Eggert Scherrebeck, Else Zakarias og Maren Uthaug
Foto af Lene Henriksen, Emil Eggert Scherrebeck, Else Zakarias og Maren Uthaug

Mød Maren Uthaug på Forfatterskærmen

Mød Maren Uthaug på Vejle Biblioteks Forfatterskærm

Maren Uthaug: ’Jeg troede, jeg ville skrive en sjov bog’

Vejle Bibliotekerne havde forberedt i alt 15 spørgsmål, som forfatter og stribetegner Maren Uthaug skulle svare på, da hun deltog i optagelserne til Forfatterskærmen. Her blev hun filmet og interviewet til den aflange touchskærm, der står i voksenafdelingen på Vejle Bibliotek. Sådan at I kan stille hende spørgsmål ved at trykke på skærmen, og sådan at hun kan svare jer ’så live som muligt.’

Maren Uthaug tager udgangspunkt i sit eget liv

Til Forfatterskærmen fortalte hun blandt andet, at hun ofte tager udgangspunkt i sine egne oplevelser, når hun skriver. Det har hun gjort på sin blog og i sine underfundige stribetegninger ’Ting jeg gjorde’, der har kørt i Politiken siden 2013.

Og det har hun gjort i sine romaner. Hun giver et eksempel fra sin første roman, ’Og sådan blev det’:

”Jeg er født i Nordnorge som same. Min far var same, min mor var nordmand, og midt i min barndom flygtede vi så til Danmark. Den rejse, brugte jeg i min første roman. Det med at blive taget væk fra én kultur og plantet i en ny.”

Hvor hendes tegneseriestriber er sjove, er hendes romaner ofte ganske alvorlige. Til at starte med, kom det endda bag på Maren Uthaug selv.

”Da jeg satte mig ned for at skrive min første bog, troede jeg faktisk, at jeg ville skrive en virkeligt, virkeligt sjov bog. Det, der kom ud, var overhovedet ikke sjovt.”

Dette svar og mange flere kan du se på Forfatterskærmen på Vejle Bibliotek. 

Materialer