Praktikanten anbefaler: En stor læseoplevelse

Ronja har været i praktik på Vejle Bibliotek i uge 37 og har fået til opgave at skrive en anmeldelse af en god bog. Læs hendes anbefaling af Adam Silveras "They both die at the end" og få også et par tips til andre gode ungdomsbøger.

Normalt er jeg mest til fantasy bøger, og har aldrig rigtig været typen som elsker romantikbøger, dog er denne ene bog nu alligevel en af mine top favoritter. 
Bogen hedder ”They both die at the end” af Adam Silvera, og den handler om de to drenge, 17 årige Rufus Emeterio og 18 årige Mateo Torrez som begge modtager et opkald om aftenen, den 5. September som fortæller dem, at de indenfor de næste 24 timer dør. 

Bogen foregår i samme univers, som det vi lever i, dog er der noget som hedder ”Death-Cast” som er en organisation som har ansvaret for at ringe til folk og informere dem om, at de kommer til at dø engang i løbet af de næste 24 timer. Death-Cast gør alt hvad de kan for at skabe en positiv stemning, og kommer med forslag til hvad man kan bruge sine sidste timer til. Måden man dør på er ikke naturlig, og er altid en eller anden form for ulykke.

Appen ”Last friend” er blevet lavet, netop til dem som har fået opkaldet og mangler en ven til at bruge sine sidste timer med.
Det er der Rufus og Mateo møder hinanden. De installerede begge appen for sjov, men endte med at blive venner og mødes. Sammen går de rundt og oplever en masse forskellige ting, og i løbet af natten ender de med at forelske sig. Hurtigt indser de at det er dumt, og vil nu begge gøre alt hvad de kan for at få den anden til at overleve, og Rufus bliver rasende over at han og Mateos forhold ikke engang vil holde i 24 timer, og at han ikke kan komme ud og opleve verden med ham. Jeg fortæller dog ikke hvad der sker i slutningen, da jeg synes du selv må læse den og finde ud af hvad der sker.

Jeg synes, at bogen er håbefuld og skaber en tryg stemning, samtidig med at den er hjerteskærende og helt utrolig trist. 
Jeg synes også virkelig at dette er en smuk bog, fordi at den viser hvor hurtigt en anden person kan have en kæmpe indvirkning på dit liv, hvilket jeg også selv har oplevet.
Det er en bog som er god til hvis man lige skal starte op igen fra en læse-pause, fordi den er meget let skrevet og meget nem at forstå. Og så kommer man bare super hurtigt igennem den. Dog skal man lige være forberedt på at det er noget af en tude-tur man kommer på, hvis jeg selv skal sige det.
Emnet med bogen synes jeg er selve livet, og at man ikke skal gå rundt og tænke på døden hele tiden, men bare leve.

Materialer