Tegning af "Sallys far"

Sallys far anbefaler børnebøger

18.01.19
Hvad læser børnebogsforfatteren selv med sine børn? Thomas Brunstrøm, forfatteren bag de populære billedbøger om Sally og hendes til tider ret så pinlige far, giver her fem bud på gode læseoplevelser for børn - fra billedbøger til Young adult.

Lea Letén: Gaven til far
En af mine yndlingsbøger, da mine børn var i billedbogsalderen. En i virkeligheden meget simpel historie om drengen Knud, der skal købe en fødselsdagsgave til sin far. Han finder en fin kam – og kommer så i tanker om, at hans far er skaldet. En meget, meget fin og finurlig bog.

Jakob Martin Strid: Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Jeg er kæmpestor fan af ‘Den utrolige historie om den kæmpestore pære’ i en grad, så jeg har et citat fra bogen tatoveret på den ene arm. I det hele taget holder alle Strids børnebøger et skyhøjt niveau. Mine børn er desværre blevet for store til, at de rigtigt er oppe at køre over den nyeste bog, ‘Da Mumbo Jumbo blev kæmpestor’, så den læser jeg måske bare selv. 

Dav Pilkey: Kaptajn Underhyler
Min søn er ikke den helt store læsehest – medmindre det er faglitteratur om fodbold – men Dav Pilkeys serie om Kaptajn Underhyler slugte han i høj fart. Det er totalt gakkede og meget fantasifulde fortællinger, som faktisk bliver bedre og bedre, jo flere man læser, fordi der er en del running gags, der bliver sjovere og sjovere for hver gang, de gentages. 

Adam Silvera: De dør begge til sidst
Min datter har for nylig kastet sig ud i Young Adult-genren, og det går sandelig ikke stille af – folk dør på stribe i de bøger! Jeg prøvede at læse den her for at se, hvad det hele gik ud på, og jeg må indrømme, at den trods en lidt deprimerende præmis faktisk er ret glimrende. 

Peter Krogholm: Hitman
Tre actionmættede bøger om teenageren Andreas, der i konfirmationsgave får en riffel med kikkertsigte, fordi mændene i hans familie i generationer har ernæret sig som lejemordere. Det lyder ikke super politisk korrekt, og det er det heller ikke, men tanken om at være på den forkerte side af loven er spændende, og jeg ville dæleme gerne have læst de her bøger, da jeg selv var 12-13 år.

Du og din familie kan møde Thomas Brunstrøm til familielæseklub på Vejle Bibliotekerne tirsdag den 22. januar 2019, hvor han vil fortælle om, hvad der har inspireret ham til at skrive de populære bøger om Sally og hendes far. 

Materialer