Stine Pilgaards bog Meter i sekundet

Stine Pilgaard vinder De Gyldne Laurbær for Meter i sekundet

"Det er megafedt, jeg er overvældet, og det havde jeg aldrig nogensinde regnet med. Og så er jeg ved at blive lidt fuld."

Humoren fornægter sig ikke, da DR onsdag fanger den glade prismodtager med et glas champagne under arrangementet. Eller da Berlingske tager fat i hende: "Jeg havde det som dronning Margrethe, der træder ud på balkonen til sin fødselsdag."

Det er netop den humor, som allerede har taget anmelderne og læserne med storm, og nu også boghandlerne, hvor over halvdelen har stemt Meter i sekundet ind som en sikker vinder af Boghandlernes store pris, De Gyldne Laurbær 2020.

Stine Pilgaard skriver på én gang varmt og lettilgængeligt, og succesen ligger umiddelbart i komikken i hele set-uppet, der beskriver det lettere absurde kultursammenstød mellem storbymennesket og vestjyderne.

Humoren er så ikke mindst med til at formidle den alvor, der ligger bag løjerne - sårbarheden, følelsen af at være anderledes, de svære relationer, parforholdets dilemmaer - alle de almengyldige menneskelige livsvilkår, som kan være lige dele svære at håndtere og nemme at genkende, men som humoren gør letfordøjelige og giver en optimistisk indgang til.

Læs mere i Mai Villadsen Rubys anmeldelse og Mette Østgaard Henriksens analyse af Meter i sekundet på Litteratursiden.

Se videoen med Stine Pilgaard på youtube:


Find 'noget der ligner Stine Pilgaard'
 

De Gyldne Laurbær

De Gyldne Laurbær er en af de ældste, stadig eksisterende litteraturpriser, man som dansk forfatter kan komme i betragtning til, første gang uddelt i 1949.  Prisen uddeles en gang årligt på baggrund af stemmer fra alle landets boghandlere og deres medarbejdere, og består af en laurbærkrans, et diplom og et gavekort på 2.500 kroner, der kan bruges på bøger.

 

Materialer