Bibliotekets facade dekoreret med hjerter

Ti fortællinger om kærlighed til Valentinsdag

14.02.19
Valentinsdag er kendt som "de elskendes helligdag", og vi har i dagens anledning fundet ti bud på de bedste kærlighedsromaner frem til dig. Biblioteket er nemlig fuld af kærlighed.

På Valentinsdag udveksler par mange steder rundt om i verden kort, blomster, chokolade og gaver i kærlighedens navn, men ifølge legenderne er baggrunden for Valentinsdag faktisk ikke kun fuld af kærlighed.

Der er mange meninger om dagens oprindelse, men den mest populære historie går på, at helligdagen blev indført af pave Gelasius i 496 og blev opkaldt efter den romerske præst Valentin. Man ved ikke helt, hvem han var, men historien fortæller, at da kejser Claudius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte eller forlove sig, trodsede Valentin dette dekret og fortsatte med at vie unge soldater. Da Claudius fandt ud af det, blev Valentin arresteret og sat i fangenskab, hvor han forelskede sig i fangevogterens datter. Da han den 14. februar blev ført væk for at blive henrettet, skal han efter sigende have sendt hende et kærlighedsbrev underskrevet "fra din Valentin". Efter hans død udnævnte den romerske-katolske kirke ham til helgen som Sankt Valentin.

De ti bedste kærlighedsromaner
Lige meget hvad, så forbindes dagen nu med kærlighed og romantik og giver os en god undskyldning for at læse en god kærlighedsroman. Men hvilke kærlighedsromaner er så de bedste? Det er der også mange gode bud på. Vi har fundet ti gode bud på alle tiders bedste kærlighedsromaner udvalgt af redaktørene på Readers Digest. 

  1. Tornfuglene af Colleen McCullough (1977)
  2. Jane Eyre af Charlotte Brontë (1847)
  3. Sådan mister du hende af Junot Díaz (2013)
  4. Minder I mol (The Notebook) af Nicholas Sparks (1996)
  5. Call Me By Your Name af André Aciman (2007)
  6. Den franske løjtnants kvinde af John Fowles (1969)
  7. Et frækt væddemål af Jamie McGuire (2012)
  8. Den tidsrejsendes kvinde af Audrey Niffenegger (2003)
  9. Anna Karenina af Leo Tolstoy (1877)
  10. Outlander - den engelske kvinde af Diana Gabaldon (1991)

Andre ville sikkert have valgt noget helt andet, men god læselyst alligevel.

På Litteratursiden.dk kan du også finde en liste over gode kærlighedsromaner.

Materialer