Ung poesi på engelsk
Poet X

Ung poesi på engelsk

15.03.21
Poesi for unge på eReolen Global.

Poesi kan hjælpe dig til at forstå verden og vise, at du ikke er alene, selvom det nogle gange kan føles sådan. Digte kan handle om livets mest sorgfulde, kærlige og stærke øjeblikke, og de bedste forfattere kan omformulere komplekse følelser til enkle vers. 

Poesi på Instagram
De sociale medier har gjort poesi mere tilgængeligt, og for mange unge verden over er Instagram blevet et fælleskab, hvor man kan dele sine poesi med andre. Her kan man sætte ord på de følelser, som det er svært at tale med familie og venner om. Den mest kendte Insta-poet er Rupi Kaur (@Rupikaur_), som har 3,7 millioner følgere. Hun skriver om kvindeliv på godt og ondt, om at elske og miste. Rupi Kaurs enkle digte kan man læse højt for sig selv, hvis man er ked af det eller føler sig alene. De er lette at læse og går lige ind i hjertet uden komplicerede ord. Du kan låne Milk and Honey som lydbog, hvor Rupi Kaur selv læser op. Musikeren Katinka har også indlæst den på dansk: Mælk og honning
 
Flere eksempler på Insta-poeter, som du kan finde på eReolen Global:
•    Poeten Atticus (@atticuspoetry) skriver smukt om kærlighedens smerter og glæder i The Truth About Magic og i Love Her Wild.
•    Charly Cox (@charlycox1) har udgivet She Must Be Mad, der er en samling humoristiske, vrede og inderlige digte om at blive voksen og om at overleve og trives i dagens samfund.
•    Courtney Peppernell (@courtneypeppernell) har udgivet Pillow Thoughts-serien med trøstende og lindrende ord til dig med hjertesorg.
•    Amanda Lovelace (@ladybookmad) fortæller om at finde sin indre gudinde og få styrke til hverdagens skjulte kampe i  Women are Some Kind of Magic-serien.

Storbyens musik og lyrik
Livet i storbyen og rapmusikkens rytme og lyrik inspirerer mange unge forfattere. The Poet X af Elisabeth Acevedo handler om en ung kvinde i Harlem, som gennem poetry slam forsøger at forstå det voldelige og religiøse samfund, som hun er vokset op i. Husk at lytte til lydbogen Poet X, hvor man høre, at Elisabeth Acevedo selv er en dygtig performer. Lily Myers er også inspireret af poetry slam, hun har udgivet This Impossible Light om selvværd og kropsbevidsthed.

Mange amerikanske unge oplever desværre våbenvold. Long Way Down af Jason Reynold er en roman i frie vers om en ung mand, som vil hævne, at hans bror er blevet skudt. På vej ned i elevatoren med et våben, skal han beslutte, om han vil ødelægge sit liv. De 60 sekunder bliver afgørende for hans fremtid. Forfatteren blev inspireret af rapmusikken til at blive digter, fortæller han her på Youtube.

Elisabeth Acevedo læser her et af sine digte op:

“Music for A” from The Poet X | Elizabeth Acevedo Live Performance

Materialer