Person med spejl

De 25 bedste nye fagbøger på engelsk i 2019

27.02.20
Vi lever i en tid, hvor verdensbilledet er præget af splittelse og kan føles komplekst. De bedste nye fagbøger giver et kalejdoskopisk blik på vores samtid og på, hvad det vil sige at leve lige nu. De giver en indikation af, hvor 2020 fører os hen.

3 bestsellere fra 2019
Jeg har udvalgt 25 bestsellere fra 2019 på engelsk, som kan lånes på eReolen Global. Bøgerne handler om politiske og kulturelle strømninger og spænder vidt over så forskellige emner som klima, Tjernobyl, mediekultur, seksualitet og underverdenen. Du kan her få ny viden og historier fra det virkelige liv, og jeg vil fremhæve tre titler: 

  • Vil du gerne forstå tidsånden bedre, kan du læse Jia Tolentinos essaysamling Trick Mirror: Reflections on Self-Delusion: Reflections on Self-Delusion, som The Time har kåret som årets fagbog. I en humoristisk tone og ud fra sine egne livserfaringer skriver Jia Tolentino om det moderne livs selviscenesættelser, politiske vrangforestillinger, internetscamming og reality-tv.   
     
  • En anden bestseller i USA og Storbritannien er Three Women af Lisa Taddeo. Baseret på 8 års research giver den et banebrydende kig ind i tre almindelige kvinders private liv. Den er en modig, intim skildring af kvindelighed, kærlighed og lyst. 
     
  • Til sidst må jeg nævne The Uninhabitable Earth: A Story of the Future af David Wallace-Wells, selvom den giver et rystende og dystert indblik i de klimaforandringer, vi alle står midt i. For det er en fantastisk oplysende bog, hvis budskab er, at livet aldrig bliver det samme, men der er et håb for, at menneskeheden kan nå at vende udviklingen.

En god fagbog udfordrer vanetænkningen. Forhåbentlig kan udvalget af bøger herunder hjælpe dig med at vise nye veje frem i 2020. 

Materialer