Forsider på romaner fra 2019 på engelsk

De 25 bedste romaner på engelsk i 2019

06.03.20
Der udkom mange fantastiske romaner på engelsk i 2019.

Til listen herunder har jeg udvalgt 25 af de bedste og mest bemærkelsesværdige romaner fra det seneste år, så du kan plukke fra den til din litterære huskeliste. Her er noget for enhver smag - fra stjernedebutanter til længe ventede værker fra kendte forfattere. De kan alle lånes som e-bøger eller lydbøger på eReolen Global.  

Personligt ser jeg frem til at læse den vietnamesisk-amerikanske forfatter Ocean Vuong’s autobiografiske roman On Earth We’re Briefly Gorgeous.  Romanen, der skal være meget smukt skrevet, handler om båndet mellem en søn og hans immigrantmor men også om race, klasse, maskulinitet og traumer. På min liste har jeg desuden Olive, Again, der er fortsættelsen til Elizabeth Strouts gribende og vedkommende bog Olive Kitteridge. Jeg kom til at holde af den modne kantede kvinde Olive, hendes skarpe tunge og de andre personligheder i den lille by Maine, New England.

Den mest omtalte roman på engelsk i 2019 blev The Testaments af den canadiske forfatter Margaret Atwood. Romanen er en selvstændig forsættelse til den dystopiske fortælling A Handmaids Tale, der kan ses på HBO. I The Testaments får vi historien om det undertrykkende regime Gilead, og hvad der hændte hovedpersonen Offred. Det er en fascinerende og også skræmmende læseoplevelse, der siger meget om vores samtid. 

Den prestigefyldte britiske litteraturpris “The Booker Prize for Fiction” blev i år delt mellem to vindere, hvor Margaret Atwood blev den ene. Bernardine Evaristo modtog sin del af prisen for Girl, Woman, Other, der er en livsbekræftende og fornyende roman om kvindeliv og generationer i det moderne Storbritannien. Hvis man skal pege på nogle tendenser i litteraturens temaer, kan man se, at tidens samfundsaktuelle problemstillinger som immigration og racisme i høj grad afspejles i historier om tilhørsforhold og identitetsfølelse.  

  
Jeg håber, du kan finde inspiration i nedenstående udvalg - og husk, at du finder mange flere gode engelsksprogede romaner på eReolen Global.  

Materialer