Forsider på arabiske bøger

Chahnaz Al-Imam anbefaler

30.08.22
En af bibliotekets faste brugere anbefaler arabiske forfattere, som du måske mangler at stifte bekendtskab med.

Chahnaz Al-Imam anbefaler den egyptiske forfatter Naguib Mahfouz (1911-2006). Mahfouz har fået flere store litteraturpriser, bl.a. fik han i 1989 Nobels litteraturpris. Hans mest kendte bog er: Midaqgyden, der på poetisk vis beskriver de forskellige sociale lag i Egypten. I hans sidste romaner og noveller, bliver han mere eksperimenterende og kritiserer bl.a. de venstreintellektuelle for ikke at være tro mod egne idealer.

Den næste anbefaling er den palæstinensiske digter Mahmoud Darwish (1941-2008). Der i hans 20 digtsamlinger og syv romaner kredser om sit tabte fædreland. Darwish var også redaktør af en lang række aviser og tidsskrifter og har modtaget flere internationale litteraturpriser.

Den sidste anbefaling fra Chahnaz i denne omgang er den libanesisk/syriske forfatter Ali Ahmad Said Esber (1930-), der kalder sig Adonīs efter den græske sagnhelt. Adonīs har skrevet et hav af bøger, der er kendte for at være symbolladede og eksperimenterende. Han har desuden oversat rigtig mange værker til arabisk. Adonīs regnes for en af de største, nutidige arabiske digtere.