Foto af ung kvinde med pc (fra Colourbox)

Efterårets (u)hyggeligste læsekreds foregår digitalt

20.09.22
Er du klar til et efterår, hvor fællesskab og gode bøger bliver omdrejningspunktet? Nu kan du sikre dig en plads i efterårets (u)hyggeligste digitale læsekreds.

Hvordan griber samfundet og omgivelserne det an, når der er sket en forbrydelse? I denne temalæsekreds, læser vi to engelske e-bøger, hvor forbrydelsen spiller en rolle i en eller anden grad – men særligt for romanerne er også, at de sætter fokus på spørgsmålet om retfærdighed, forholdet mellem mennesker og samfundets reaktion.

Begge bøger byder op til gode og vigtige snakke, men lige så vigtigt er hyggen. Find din største kop frem, fyld den med varm kaffe, the eller kakao og sæt dig på sofaen med det lune tæppe og computeren og lad os sammen snakke om bøger.

Der er plads til dig, som allerede læser på engelsk, eller dig, som har mod til at prøve at give dig i kast med engelske bøger – bare du har lyst til nogle gode snakke med andre søde læsere. Om du sidder i Odense, i en lille by ved vestkysten i Jylland eller i store København, betyder heller ingenting – læsekredsen foregår nemlig digitalt.

Læsekredsens digitale bibliotekar for bordenden hedder Kathrine Dyrkilde og er bibliotekar på Odense Hovedbibliotek.

Læsekredsen foregår over to gange, og du forpligter dig til at deltage begge gange, når du melder dig til. Du melder dig til gennem Odense Bibliotekernes hjemmeside her

Første møde er torsdag d. 3. november kl. 16.30 – 18.00, hvor vi skal snakke om ”The Mercy Seat” af Elizabeth H. Winthrop.

Andet møde er torsdag d. 22. december kl. 16.30 – 18.00, hvor vi skal snakke om ”A Woman is No Man” af Etaf Rum.

Hvordan får jeg fat i bøgerne?

Begge bøger er frit tilgængelige på eReolen Global i nok eksemplarer til hele læsekredsen.  ”The Mercy Seat” er tilgængelig i oktober måned og ”A Woman is No Man” i december måned. Det eneste du skal gøre at klikke ind på eReolen Global, låne bøgerne og læse dem enten på en telefon, tablet eller computer.

Hvor skal vi mødes?

Læsekredsen foregår digitalt over Microsoft Teams – du modtager et link dagen før mødet.

Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte bibliotekar Kathrine Dyrkilde på kniel@odense.dk

Hvad skal vi læse?

I november jagter vi retfærdigheden. I ”The Mercy Seat” af Elizabeth H. Winthrop befinder vi os i 1943, hvor 18-årige Willie Jones venter på sin henrettelse. Han er anklaget for at have voldtaget en hvid kvinde – men er han overhovedet skyldig; eller ligger der noget andet bag anklagerne?

Gennem ni forskellige perspektiver fortælles Willies historie – inklusiv Willies eget perspektiv -, mens klokken tikker tættere og tættere på midnat, hvor hans henrettelse er planlagt. Vi dykker ned i en roman, der undersøger retfærdighed, racisme og dødsstraf.

I december diskuterer vi ”A Woman is No Man” af Etaf Rum; en roman hvor vi følger tre generation af palæstinensisk-amerikanske kvinder, der alle kæmper for at udtrykke deres egne drømme og ønsker – især efter at der er sket en tragisk, voldsom forbrydelse i deres fællesskab. Vi følger to tidslinjer; 17-årige Isra i 1990, som bor i Palæstina. Hun nyder livet med næsen i en bog indtil, at hun i løbet af en uge finder sig selv forlovet, gift og revet op med rode, da hun flytter med sin ægtemand til Brooklyn. Hun forsøger at finde hoved og hale i sit nye liv med sin mand, Adam, og sin svigermor, Fareeda, som alle har deres egne forventninger til hende.

I 2008 følger vi 18-årige Deya, som er Isras ældste datter, som hendes bedstemor Fareeda ønsker at få giftet bort – men Deya vil meget hellere studere. Desværre mener Fareeda, at det bedste for Deya kun kan være et ægteskab til en god mand – og Deya kan ikke lade være med at tænke på, om hendes muligheder havde været anderledes, hvis hendes forældre ikke var omkommet i en bilulykke, da hun var yngre?

Oprindeligt skrevet af Odense Centralbibliotek.