he Subtle Art Of Not Giving a Fuck af Mark Manson

Kunsten at være f*cking ligeglad

15.08.19
Nye amerikanske fagbøger, der reflekterer over det moderne digitale liv, og hvordan vi kan blive bedre til at prioritere, hvad der er vigtigst for os i livet. Vil du følge med i debatten, kan du låne aktuelle engelsksprogede fagbøger på eReolen Global.

Efter en lang ferie, hvor du har været god til at trække stikket, er det måske gået op for dig, at job og sociale medier beslaglægger ikke så få af døgnets vågne timer i din dagligdag? En hel del nye amerikanske fagbøger reflekterer over det moderne digitale liv, og hvordan vi kan blive bedre til at prioritere, hvad der er vigtigst for os i livet. Vil du følge med i debatten, kan du låne aktuelle engelsksprogede fagbøger på eReolen Global

Giv positive selvhjælpsbøger f*ck fingeren
I USA er der er et stort marked for ofte lidt banale selvhjælpsbøger, der handler om at tænke positivt eller om, hvordan man løber hurtigere og mere effektivt rundt i hamsterhjulet. Som modreaktion er der udgivet en bølge af bøger, der på meget amerikansk vis opfordrer dig til at give f*ck fingeren til det hele med titler som Unf*ck YourselfGet Your Sh*t Together og The French Art of Not Giving a Sh*t. De falder lidt i tråd med danske Svend Brinkmanns bøger.

Vælg det vigtigste i dit liv til 
En af de mest solgte fagbøger i USA de seneste år er The Subtle Art of Not Giving af F*uck : A Counterintuitive Approach to Living a Good Life”. (På dansk: Kunsten af være f*cking ligeglad - en anderledes guide til et godt liv). Bloggeren Mark Manson mener, at forbrugskulturen og de sociale medier skaber et urealistisk billede af, hvordan man skal være lykkelig. Han opfordrer os til at se kritisk på indholdet af vores liv i stedet for at sammenligne det med den opstillede virkelighed i medierne, som vi eksponeres for på nettet hele tiden. Vi har kun ét liv, så vi skal få det bedste ud af det ved at skære ind til benet og øve os på at være ’fucking’ ligeglade med alt det uvæsentlige, så vi finder ro. Mark Mansons nyeste bog hedder Everything is F*cked : A Book About Hope.

Sig fra over for digitale distraktioner 
Det er blevet et grundvilkår, at vi aldrig rigtigt holder fri på grund af den grænseløse adgang til informationer, og at der er mangel på eftertanke og perspektiv i vores online-liv. Vi lever i distraktionens tidsalder, mener den amerikanske forfatter Joshua Cohen. I essaysamlingen "Attention : Dispatches from a Land of Distraction" vil han give os evnen til at fokusere og være opmærksomme tilbage.  Vi skal sige fra over for de konstante digitale distraktioner og blive mere nærværende og opmærksomme. Vi kan gøre noget, men det begynder hos os selv.

Gør dig usynlig
Akiko Busch fortæller i bogen How to disappear : Notes on Invisibility in a Time of Transparency om sin længsel efter usynlighed for at få en mere glad og fredelig måde at leve på. For vi lever i en overvåget, reklamefikseret og billedmættet verden, hvor teknologivirksomheder holder øje med vores vaner, og hvor vi konstant opfordres til at dele og selvpromovere. En tid, hvor det giver magt at råbe på Twitter og dele sit liv på Instagram. 

Slap af eller tag i skoven 
Hvad kan vi så gøre for at få ro og slappe af? Det er vigtigt at få hvilet sig rigtigt, at slippe arbejdet helt for at booste energi og kreativitet - læs mere i Rest: Why You Get More Done When You Work Less af Alex Soojung-Kim Pang eller i The Book of Rest : Stop Striving. Start Being af James Reeves.

Det er også godt at kede sig - det giver kreativitet og produktivitet, mener forfatteren Manoush Zomorodi i Bored and Brilliant : How Spacing Out Can Unlock Your Most Productive and Creative Self.

Forskning viser, at et grønt pusterum kan hjælpe mod stress, så tag en tur i skoven. Skovbadning går ud på at være til stede med alle vores sanser i en skov eller et andet vildt område, det giver mentale, følelsesmæssige og fysiske sundhedsmæssige fordele. 
Eksperten Amos Clifford guider dig til hvordan du kommer i gang i Your Guide to Forest Bathing - Experience the Healing Power of Nature.

Så undgå at falde tilbage i hverdagens hamsterhjul, hold fri fra de sociale medier og tag en tur i skoven. Herunder kan du se et udvalg af nye engelsksprogede fagbøger, som du kan låne på eReolen Global.

Materialer