Tre franske bøger på et træbord

Læs fransk litteratur - på dansk

16.03.23
"Mine fordomme om fransk litteratur er væk nu. Virkelig dygtig underviser og hyggelig atmosfære" / Karen

Du kan nu deltage i en læseklub, hvor I læser og diskuterer franske værker - på dansk. De deltagere, der har været med til første møde, er meget begejstrede, som det fremgår af  ovenstående citat.

Troels Hughes Hansen er ordstyrer i den franske læseklub, som mødes 3 gange i foråret og 3 gange i efteråret 2023. Troels Hughes Hansen er lektor i fransk  og dansk, underviser på Rosborg Gymnasium og oversætter af fransk litteratur. Han har blandt andet oversat et af de værker, der skal læses, nemlig Charlotte Delbo's "Auschwitz og efter". Værket er et "hjertebarn" for Troels og her vil der også være en god mulighed for at blive klogere på "oversættelsens kunst".

Forårets program ser sådan ud og vi begynder med et par klassikere:

Melder du dig til forårets møder, kan du få indflydelse på, hvad der skal læses i efteråret. Her bliver der fokus på mere nutidig litteratur, det kan være værker af nobelpristageren Annie Ernaux, den kontroversielle Michel Houellebecq eller den fremadstormende Edouard Louis.

Det koster 50 kr at deltage pr gang. Du tilmelder dig det enkelte møde. Der er plads til 15 deltagere til hvert møde. Vær obs på at mødetidspunktet er ændret til kl. 19 i maj.

Du skal tilmelde dig senest 14 dage før det enkelte møde, så vi kan skaffe dig bogen og du har tid til at få den læst.

 

Har du spørgsmål? Kontakt Else Zakarias, ez@vejlebib.dk, tlf 4042 8768