Forsider på New Adult-romaner

New adult  - de smukke unge mennesker

Bittersød, tankevækkende og vedkommende litteratur om livet i tyverne. For læsere i alle aldre.

"Hvad det er de vil med livet
Det ka' kun de selv forstå"
 

Kim Larsens ord rammer ret godt tonen i den nye bølge af romaner i genren, der bliver kaldt New Adult. Genren tager over der, hvor Young Adult slipper. New Adult kredser om at være ung og alle de muligheder, problemer og erfaringer det fører med sig. 

Selv om New Adult har det unge voksenliv som udgangspunkt, så er det god litteratur for læsere i alle aldre. Der er meget genkendelse og en større forståelse at finde i disse hudløst ærlige bøger. 

Det korte format

Det er bittersød, tankevækkende og vedkommende læsning. Det er kort sagt godt romanstof. Genren egner sig også rigtig godt til novelleformatet. I de korte afgrænsede  historier får du hvisket en betroelse ind i øret, så det rammer lige i hjertet.

De første kærester på månen

Det første møde med den store kærlighed er naturligvis en vigtig ingrediens i denne litterære cocktail. Ofte er det et umage par, der finder sammen. Tilfældigheder spiller ofte ind og spænder ben for den fastlagte sikre plan gennem livet.

Sally Rooneys store gennembrud med Normale mennesker er et godt eksempel på dette paradoks. Men andre forfattere som Cora Carmack, Colleen Hoover og Rainbow Rowell mestrer også denne bittersøde pendulering mellem venskab og kærlighed. Nyeste skud på stammen er irske Naoise Dolan. 

Samtaler med venner

Uddannelsen er taget. Du ny på arbejdsmarkedet. Nederst i hierarkiet. Vennerne er din vigtigste ventil i disse år.

Det er gennem samtaler med venner, at du former dine egne holdinger og dit ståsted. Men det er også her, du kan slå dig og blive mange erfaringer rigere. Du deler alt med dine venner: hemmeligheder, lejligheder og sandheder.
Disse dilemmaer skildres delikat af Thomas Korsgaard, Marie Aubert  og Tine Høeg.

Far, mor og børn?

Tyverne er nogle svære år, hvor der skal tages mange vigtige valg i forhold til job, bolig og familie.

Omgangskredsen, der før festede til den lyse morgen går nu tidligt hjem pga. fast arbejde og faste parforhold. Det er svært at rumme, hvis man ikke selv er parat til at binde sig eller har svært ved at finde den rette at dele tosomheden med. Her går Fríða Ísberg, Dolly Alderton og Julie Clausen helt tæt på de svære valg og fravalg. 

 

Materialer