Bookerprisen 2021

Vinder af Bookerprisen 2021

06.11.21
Årets vinder af “The Booker Prize” er den sydafrikanske forfatter Damon Galgut med romanen ‘The Promise’.

Vinderromanen: Fire begravelser og et brudt løfte 
Romanen ‘The Promise’ af Damon Galgut er en nutidig familiesaga, der følger en velstående hvid sydafrikansk familie over flere årtier i efterdønningerne af apartheidtiden. Familien bor på en farm nær Pretoria, hvor familiepatriarken giver sin døende hustru det løfte, at familiens sorte tjenestepige Salome skal have skødet til sit eget lille hus. Men i generationerne derefter bliver løftet ikke indfriet, og det kommer til at virke som en forbandelse for slægten. Med udgangspunkt i fire begravelser, et i hvert årti, fortæller Galgut historien om, hvordan tiden ændrer familien, landet og samfundet. Bogen kan reserveres som e-bog på eReolen Global.

De øvrige favoritter til prisen i årets 'shortliste' til The Booker Prize:

 • No One Is Talking About This’ af Patricia Lockwood (USA) 
  En kvindelig influencer har opnået berømmelse på de sociale medier og rejser verden rundt for at træffe sine fans. Men hun rammes af desillusion over internettets magt, da der opstår en krise i hendes familie. En roman om centrale temaer i det moderne samfund - kærlighed, sprog og menneskelig kontakt i en digital verden.
   
 • A Passage North’ af Anuk Arudpragasam (Sri Lanka) 
  En ung mand rejser gennem det nordlige Sri Lanka, der er hærget af den voldelige borgerkrig, der varede i næsten 30 år. Det er samtidig en rejse gennem fortidens traumer, længsler og minder om en kærlighedsaffære. En filosofisk roman om at leve i nutiden med forståelse for krigens eftervirkninger på det enkelte menneske.
   
 •    ‘The Fortune Men’ af Nadifa Mohamed (Storbritannien)
  En somalisk sømand og familiefar bliver i 1952 hængt i Cardiff i Wales, dømt for et mord, han ikke har begået. En historisk roman inspireret af et virkeligt justitsmord, der blev begået på grund af racisme, fordomme og systemets umenneskelighed.
   
 •   ‘Bewilderment’ af Richard Powers (USA) 
  Et portræt af en far, som forsøger at hjælpe sin sensitive autistiske 9-årige søn efter konens død. Faderen er astrobiolog og leder efter liv i universet, mens sønnen tegner dyr, som er i fare for at uddø. Om sorg, miljøkatastrofer og om at finde fred i naturen.  
   
 • Great Cirle’ af Maggie Shipstead (USA) 
  To stærke kvinders liv fletter sig sammen i en roman om frihed og begrænsninger i tilværelsen. En frygtløs kvindelig flypionér forsvinder sporløst i 1950 i forsøget på at flyve jorden rundt. En Hollywood-skuespiller vil i nutiden skabe en film om piloten og opklare mysteriet om hendes forsvinden.   


Den britiske litterære pris, 'The Booker Prize', er en af verdens mest prestigefyldte engelsksprogede litterære priser. Læs mere om The Booker Prizes.  
 
På eReolen Global kan du låne og reservere både nye og de tidligere nominerede forfattere til The Booker Prize.


 

Materialer