“Min Sang” udstilling i forhallen på Vejle Bibliotek.
“Min Sang” udstilling i forhallen på Vejle Bibliotek.

MIN SANG… Biblioteket sætter i sensommeren fokus på sang, sangskrivning og musik

Musikken forbinder os som mennesker. Den er både identitets- og fællesskabende.

Musik forandrer os - både på det personlige, det kognitive og det samfundsmæssige plan. Musik og sange kan være med til at formidle vores budskab og hjælper os med at fortælle historien om, hvem vi er, hvor vi kommer fra, og hvad vi føler. Når vi lytter til musik, spejler vi os i fortællingen og lærer noget om os selv og hinanden, som i sidste ende er med til at forbinde og forandre os som mennesker.

Kampagnen "Min sang"

Vejle Bibliotekerne og flere af landets andre biblioteker sætter nu sammen med Danmarks Radio gang i en kampagne, der fokuserer på musik, sange og sangskrivning. Kampagnen hedder "Min sang" og løber i uge 33-38. I løbet af disse seks uger kan du på bibliotekerne opleve aktiviteter, arrangementer og udstillinger, der sætter spot på musik og sangskrivning.

På DR’s sendeflader vil du i perioden  opleve et øget fokus på musikkens og sangens værdi, hvor der bliver dykket ned i, hvordan sange gennem tidens løb har været med til at beskrive Danmark og danskerne. På DR1 bliver serien ”Min sang til Danmark” et større omdrejningspunkt, hvor vi i hvert afsnit skal følge tre kendte danske sangskrivere, når de skriver deres sang til Danmark. I deres sangskrivning tager de på en rejse igennem Danmark tilbage til deres ophav for at ende ud med en sang, som har en helt særlig betydning for dem. 
”Min sang til Danmark” starter den 20. august kl. 20 på DR1

Det sker der her:

Udstillingen 'Min Sang'
Kom og se udstillingen 'Min Sang' i musikområdet på Vejle Bibliotek.

Klassisk koncert: Beethoven
Frode Stengaard opfører den 27. August Beethovens ”Hammerklavier” sonate på Vejle Bibliotek. Sonaten blev første gang opført i 1818 af klaver virtuosen Franz Liszt, og er i dag kendt som et af de mest krævende sonater af Beethoven.

Fællessang med Katrine Muff
Kom og vær med, når vi den 2. september i forbindelse med Trekantområdets Festuge inviterer til fællessang med Katrine Muff i Egtved Forsamlingshus. Læs mere her.

Syng med i Frokostkoret
Vi starter vores nye Frokostkor op i Vejle og Børkop. Hvis du kan lide at synge i kor, og har lyst til at være en del af et stærkt fællesskab med højt humør, så er det lige noget for dig. Koret mødes hver uge, og første gang er den 6. september på Børkop Bibliotek og den 7. september på Vejle Bibliotek.

Få hjælp til at skrive en lejlighedssang
Den 6. og 13. september kan du komme forbi biblioteket og få hjælp til at skrive en lejlighedssang. Du vil kunne få inspiration til gode melodier, samt hjælp med teksten, og møde andre, som også arbejder på en lejlighedssang.   

Operaklubben: Vi starter op igen
Hvis du kan lide opera, så har vi den helt rette klub til dig! Så kom, når vi den 5. september starter vores hyggelige operaklub op efter sommerferien, hvor vi første gang vil introducere operaens forskellige sangstemmer.

MUSIKKENS RUM: The Beatles
Vi har genindrettet vores musikafdeling, således du fremover vil kunne opleve skiftende udstillinger. Den første udstilling vi har kastet os ud I er om The Beatles, og I efteråret vil du kunne opleve en udstilling om Rock & Roll Hall of Fame.

Er du vild med LP’er så kom og lån masser af fede vinyler på biblioteket.
Er du vild med LP’er så kom og lån masser af fede vinyler på biblioteket.
Kom og spil en sang i biblioteksrummet…
Kom og spil en sang i biblioteksrummet…
Oplev udstillingen “Min Sang” i musikken.
Oplev udstillingen “Min Sang” i musikken.

 

Materialer