Smart Parat Svar vinderholdet

”0. klasses IQ” fra Haderslev vandt den regionale runde i Smart Parat Svar-quizzen

10.01.19
Stort til lykke til 6. c fra Fællesskolen Hammelev Sct. Severin i Haderslev, der onsdag den 9. januar vandt i den landsdækkende quiz for 6. klasser. 11 skoler fra kommuner i Syddanmark deltog i quizzen på Vejle Bibliotek.

Der var så afgjort IQ i ”0. klasses IQ”, så det var helt fortjent, at Jonathan, Eskild, Mathilde, Sofie og Giulia løb med sejren i den regionale Smart Parat Svar-quiz.

Det var ellers tæt løb mellem ”Ingen Iku” fra Esbjerg og ”0. klasses IQ”, men i den allersidste omkamp, klarede Haderslev sig bare bedre i kategorien ”Filmatiserede bøger” end Esbjerg gjorde i ”Tegneserie”.

Holdet fra Haderslev vandt en klassetur til Givskud Zoo, - og kagemand.

Udover ”Ingen Iku” og ”0. klasses IQ” kvalificerede ”Medisterpølse” fra Esbjerg sig også til dagens finalerunde.

Der kan vælges mellem 24 forskellige quizkategorier. I de indledende runder kan hver kategori vælges to gange, men i finalerunden kan kategorien kun vælges én gang - når hold A har valgt ”Harry Potter”, så er hold B nødt til at vælge en anden og måske mindre populær kategori.

Der skal både viden om mange emner, held og gode nerver til at vinde quizzen, og alle de 11 hold, der havde kvalificeret sig til den regionale quiz-runde, kan være stolte af deres indsats. I finalerunden blev quiz-kategorierne ”Riverdal”, ”Starwars” og ”Harry Potter” valgt først, ”Mytologi”, ”Filmatiserede bøger” og ”Tegneserier” blev valgt til sidst.

Vinderholdet, ”0. klasses IQ” går nu videre til finalen i Odense den 6. februar, hvor der kæmpes om titlen som Danmarks klogeste 6. klasse, og 10.000 kr. til klassekassen. Finalen bliver live-streamet på YouTube, så alle kan følge med!

De deltagende hold i den regionale runde på Vejle Bibliotek var:  ”Medisterpølse” fra Billund Kommune, ”The Smarties” fra Fredericia, ”Super Brains” fra Hedensted, ”Uglebeboerne” fra Vejle, ”0. klasses IQ” fra Haderslev, ”Vi´sej” fra Kolding, ”Despasitdown” fra Vejen, ”De kølige krager” fra Aabenraa, ”Ingen Iku” fra Esbjerg, ”Fem på stribe” fra Sydslesvig og ”Team Tretten” fra Sønderborg Kommune.

Læs mere på: http://www.smartparatsvar.dk/

Vejle Bibliotekernes Svar Parat Svar-team bestod af: Cæcilie, Ulrik, Jim og Kate