Alsang

23.03.20
I Danmark har vi tradition for at synge sammen.

Vi gør det fordi det skaber og styrker fællesskaber. Vi gør det både når der er noget at fejre, når vi sørger - og når der er krise.

De fleste kender til begrebet ”alsang” som opstod under besættelsen. Dengang var det vigtigt af vise sammenhold og styrke over for den fælles fjende.
Her kan du se og høre en optagelse fra et af de første alsangsstævner i Aalborg.

Nu er Coronakrisen jo slet ikke at sammenligne med en verdenskrig! Alligevel er der opstået nye måder at synge sammen på.
Vi så det, da italienerne i Milano begyndte at synge fra altanerne og DR sender nu hver morgen akkompagnement til vores sang hjemme i stuerne.

På Vejle Bibliotek har vi jo siden september hver onsdag morgen, samlet mange sangglade borgere fra Vejle og omegn. Det vil vi fortsat gøre, når Danmark åbner igen.

I mellemtiden må vi synge sammen hver for sig. Hvis I har brug for inspiration til at synge sammen i familien, på villavejen, i blokken eller karréen, er der hjælp at hente på alsang.dk.
Man skal oprette sig som bruger (det er gratis) og så får man adgang til 45 danske sange, med tekst, sang- og klaverakkompagnement. Siden er skabt som et undervisningsforløb, så hvis en musiklærer læser med her, er der måske nyt til onlineundervisningen.

Den 4. maj fejrer vi 75-året for Danmarks befrielse. I den forbindelse er der flere store arrangementer med fællessang. Lad os håbe, at vi til den tid, kan stå tæt sammen og synge.