Billede af en kop kaffe ved vintertid

Dansk jazz til stille vinterdage….

12.01.21
I en tid med hjemmearbejde og hjemmeskole, kan der sikkert let opstå et behov for et musikalsk pusterum med tid til eftertanke?

Vi har udvalgt fem cd’er med ny dansk jazz. Det er musik der insisterer på fred, ro og fordybelse. Luk verden ude for en stund og glem alt om smittetal og mundbind. På med høretelefonerne og lyt til de beroligende toner fra nogle at de mest talentfulde musikere inden for dansk jazz.
 

Hvalfugl: Øjeblikke vi husker

Den unge Århusianske trio ”Hvalfugl”, er et af de absolut mest spændende navne på den danske jazzhimmel lige nu. De bevæger sig ubesværet frem og tilbage i spændingsfeltet mellem nordisk jazz og folkemusik.  Smukt, æterisk og lyrisk musik.

Clara Vuust: A Winter Tale

Lyt til nogle meget smukke udgaver af danske vintersange og salmer, med Clara Vuusts klare og smukke røst.  Hun akkompagneres af danske og italienske musikere, der bl.a. tæller husbonden, italieneren Francesco Cali, som også har stået for de fremragende arrangementer. Musik der kan nydes på en kold vinterdag. Et album fyldt med skønhed og melankoli.

Jørgen Emborg: Swan songs

Pianisten Jørgen Emborg , har i en menneskealder været en vigtig del af den danske jazz scene.  Parkinsons sygdom har desværre sat en stopper for Emborgs karriere som udøvende musiker, hvilket albummets titel ”Swan Songs” også hentyder til. Musikken på cd’en består af stille og stemningsfulde melodier. Mathias Heises fantastiske mundharpespil høres på flere numre og lydbilledet præges også af Hans Ulriks lækre saxofonarbejde. Smuk, smuk ”Svanesang” fra en enestående musiker.

Cecilie Strange: Blue

Der er masser af varme og intensitet i Cecilie Stranges dejligt sikre saxofontone. Stemningen er blå og håbefuldt vemodig. Derfor er Blue også en af den slags plader, der ofte vil finde vej til pladespilleren. En plade der byder indenfor til eftertænksomme stunder. (Citat Bibzoom)

Bremer/McCoy: Utopia

Lyt til bassisten Jonathan Bremer og tangentspilleren Morten McCoy og deres meditative, drømmeagtige jazz. Musikken fremstår som ren musikalsk wellness. Det er smukt, enkelt, dragende og raffineret musik, der omslutter lytteren på en utrolig behagelig måde. Nordisk melankoli – cool og svalende.

Tags