Hans Abrahamsen / Paul Griffiths - Let me tell you - Barbara Hannigan
Hans Abrahamsen / Paul Griffiths - Let me tell you - Barbara Hannigan

Dansk musik kåret til det 21. århundredes bedste i den britiske avis ”The Guardian”

25.09.19
Du kender måske ikke Hans Abrahamsen fra Lyngby, men inden for den klassiske musik er han en anerkendt komponist, og internationalt fremhæves han som én af de vigtigste fornyere af klassisk musik i disse år.

Den britiske avis The Guardian har netop kåret Hans Abrahamsens sangcyklus ”Let me tell you” som det bedst stykke kompositionsmusik i det 21. århundrede.

Avisen fremhæver i begrundelsen flg.:  ”Vokalen er overraskende sikkert skrevet. Det er svært at tro, at det her var Abrahamsens første sangcyklus i stor skala”.
The Guardian fremhæver også Hans Abrahamsens værk ”Schnee” fra 2008, som et andet oplagt værk til at indtage listens førsteplads.

Sangstemmen i Hans Abrahamsens 'Let me tell you' fra 2013, er uddrag fra Paul Griffiths roman af samme navn.
Bogen 'Let me tell you' (2008), er et portræt af den unge Ofelia fra Shakespeares 'Hamlet' - skrevet ud fra hendes perspektiv, og kun ved at bruge de 483 forskellige ord, som Shakespeare lagde i munden på Ofelia i det berømte drama. Hans Abrahamsen skrev sopranstemmen med sangerinden Barbara Hannigan i tankerne. Hun har lige som komponisten, høstet stor anerkendelse for værket.
Barbara Hannigan og DR Symfoni Orkestret opførte 'Let me tell you' til festkoncerten i forbindelse med at Hans Abrahamsen modtog Sonningprisen i april i år. Det er også værd at bemærke, at den canadiske sanger og dirigent Barbara Hannigan, er næste års modtager af den prestigefyldte pris.

Hør "Let me tell you" på Spotify

Sonnings Musikpris

 

Materialer