DK's Landshold fra Dybbøl-Skolen

”DK’s Landshold” fra 6.a på Dybbøl-Skolen går videre til finalen i Smart Parat Svar-quizzen

16.01.20
Regionsfinalen i bibliotekernes landsdækkende videns- og læsequiz, Smart Parat Svar fandt sted på Vejle Bibliotek onsdag den 15. januar 2020. Slaget stod mellem de 11 skoler fra Syd- og Sønderjylland, der klarede sig gennem nåleøjet i de lokale runder, der blev afviklet den 4. december 2019. Vinderholdet blev ”DK’s Landshold” fra Dybbøl-Skolen i Sønderborg kommune, og holdet går nu videre til landsfinalen i Odense den 5. februar.

Alle 11 hold var bomstærke og kampklare, men Anne, Sofie, Gustav, Lærke og Mads fra Dybbøl-Skolen løb med sejren. ”DK’s Landshold” og deres klassekammerater kan nu se frem til en udflugt til Givskud Zoo – præmien i den regionale runde, og landsfinalen i Odense.

Hedegårds Helte fra Hedegård Friskole/Vejle, Brainstormers fra Sdr. Vang Skole/Kolding og DK’s Landshold/Sønderborg stod meget lige. Ved næstesidste quizrunde stor alle tre hold helt lige, men i allersidste runde scorede DK’s Landshold et point i Rumfart, - og så var sejren hjemme. Stort til lykke til de fem fra Dybbøl-Skolen.

Smart Parat Svar udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt. Deres evne til at samarbejde kommer også på prøve. Det kræver et godt og bredt sammensat hold, hvor det er en fordel med forskellige spidskompetencer. For at vinde en plads til den store nationale finale den 5. februar 2020 i Odense, skal holdene nemlig demonstrere deres viden inden for meget varierede emner såsom litteratur, historie, politik og natur såvel som teknik, memes og sport.

Der er selvfølgelig stor prestige på spil i Smart Parat Svar. Det er en stor præstation i sig selv at kunne kalde sig regionens klogeste 6. klasse, og en endnu større ære at blive kåret som landets klogeste. Ud over at kunne prale med titlen som Danmarks klogeste 6. klasse, kan vinderne af den nationale finale oven i købet tage en præmie på 10.000 kroner med sig hjem til klassen.

Finalen afholdes den 5. februar 2020 i Magasinet i Odense i samarbejde med alle TV2-regionerne, der vil følge dysten tæt.

Se indslaget hvor Dybbøl-Skolen vinder på TV Syd.

Læs mere på TV Syd.

Smart Parat Svars hjemmeside.