Donér bøger til "Læs for livet" på biblioteket

17.04.18
Litteratur kan forandre liv - og det kan du også være med til. Nu kan du nemlig aflevere bøger til "Læs for livet" på Vejle Bibliotekerne og give udsatte børn og unge en læseoplevelse.

"Læs for livet" indsamler gode bøger til at bygge skræddersyede biblioteker til steder, hvor udsatte børn og unge opholder sig. Når du donerer bøger til projektet, er du med til at ændre liv.

"Læs for Livet" samarbejder med mange biblioteker rundt om i landet - også Vejle Bibliotekerne. Bare aflever dine bøger til personalet på et af vores biblioteker eller i biblioteksbussen, så sørger vi for at sende dem videre.

Hvilken slags bøger
Bøgerne skal inspirere til læselyst og være i pæn stand. Tommelfingerreglen er, at hvis du ikke ville give bogen til et barn eller en ung, du selv kender, så skal udsatte heller ikke have den.

Børnene og de unge er i aldersgruppen 0-23 år, og derfor er "Læs for livet" interesseret i nærmest alle genrer og sværhedsgrader. De kan bruge alt fra papbøger til de mindste, billedbøger, fagbøger og letlæsning til ungdomsromaner, finlitteratur, digtsamlinger, biografier og kogebøger. 

De kommer ud en del steder med tosprogede udsatte, så derfor vil de også meget gerne have bøger på engelsk, grønlandsk, fransk, spansk, thailandsk, samt østeuropæiske og arabiske sprog.

Du kan læse mere på www.laesforlivet.dk.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte bibliotekar Randi Bak Fischer-Nielsen på rabfi@vejlebib.dk