EU-fokus på digital udvikling og læring – helt lokalt! Bibliotekerne er vært og partner.

Af Anonym (ikke efterprøvet)
27.03.19
Vejle Bibliotekerne var vært da 24 repræsentanter fra 18 digitale udviklingsprojekter i 7 lande mødtes i Vejle.

Projektet der bragte dem sammen hedder ’CORA’ og står for "COnnecting Remote Areas with digital infrastructure and services" og er delfinansieret af EU-programmet Interreg, North Sea Region, med partnere i hele nordsøområdet.

Dagene bragte deltagerne fra Vejle, over Føns (v. Middelfart) til Give, Hedensted og hjem igen! Alle har oplevet oplæg, været på udflugter, set Spinderihallerne, oplevet byen, snakket, gjort status, delt viden, drukket mængder af kaffe og fået udvidet deres horisont! Bl.a. krydret med tang/blæksprutte chips, en virtuel reality oplevelse i Give, utallige internationale 'sprogblomster' og meget mere :) Næste gang mødes CORA partnerne i Norge, midt i en skov, hvor der er fokus på lokale fibernetforbindelser.

Det internationale projekt med Vejle Bibliotekerne som partner har til formål at skabe bedre digital infrastruktur i landområderne og forbedre de digitale services. I Vejle Kommune er fokus lagt på digitale kompetencer og læring med et projekt om at etablere digitale læringsrum og tilbud i Give og Smidstrup i tæt samspil med lokale frivillige, foreninger og institutioner.

Målet er at give borgerne nemmere adgang til læring og aktiviteter digitalt. Læringscentrene skal også bruges til at afprøve koncepter, der skal gøre det digitale nemmere for alle borgere, lige meget hvor de bor.

Erfaringerne fra alle projekterne skal løbende samles og videregives som konkrete politiske anbefalinger, så lignende tiltag kan igangsættes i andre EU-lande. 

Læs mere om CORA på http://coraproject.eu/
 
For yderligere oplysninger kontakt:
Projektleder Jonas Sandager, Vejle Bibliotek, Willy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle.
Telefon: 40 42 92 36. E-mail: josmo@vejlebib.dk.