Haveliv gør godt

27.03.20
​​​​​​​Hvis man er så heldig at ha´ en have, kribler det sikkert i fingrene for at komme i gang med den allerbedste tid derude.

Mange har sikkert brugt vinteraftnerne til at drømme og planlægge nye bede og forsøg med ukendte grøntsagssorter. Hvis du har brug for yderligere inspiration til nye rosensorter og georgineknolde eller viden om beskæring, forspiring og jordbehandling er der meget godt at hente i de digitale havetidsskrifter.
Via bibliotekets hjemmeside har du adgang til især engelske havetidsskrifter, men også det danske ”Alt om haven”. Tidsskrifterne finder du i RBdigital og PressReader. Begge databaser har du adgang til via bibliotekets hjemmeside. Klik på ”Netmedier” og sæt en flueben i ”Aviser, magasiner og artikler”.

Det er via RBdigital at du har adgang til ”Alt om haven”. For at få adgang skal du oprette en profil. Det er gratis og tager kun et kort øjeblik.

I PressReader er der 4 engelsksprogede tidsskrifter om haveliv. Der er også et for børn – så her er der måske også inspiration at hente til hjemmeskolens undervisning i naturfag.

Du kan få videovejledning i hvordan du bruger tidsskriftsbaserne på eKurser.nu: RBdigital og PressReader

Husk at du skal være oprettet som låner og bo i Vejle Kommune.

I disse tider hvor det skorter på cykeltransport til og fra arbejde, de daglige ture omkring kollegerne og kaffemaskinen, skal vi huske at havearbejde giver mulighed for god motion. Haveselskabet har her 5 gode tips til hvordan man får motion i haven.

Havearbejdet er også godt for den mentale sundhed. Det kan du høre om i denne podcast fra Haveselskabet.