Hjælp til de digitale drugs

18.04.18
eKurser.nu tilbyder, at du kan teste din digitale afhængighed og anviser samtidig veje til at komme ud af et snigende misbrug af Facebook, Snapchat og alt det andet digitale.

Se kurset her: www.ekurser.nu/kursus/545

Det er tidens toneklang, at vi i stigende grad bekymrer os om, vi er blevet alt for afhængige af smartphonen og diverse digitale medier. Måske med god grund? Hvor mange af os sover egentlig med telefonen i soveværelset, og i hvor høj grad styrer al det online-liv vores gøren og laden?

eKurser.nu, bibliotekernes fælles og gratis websted til at lære alt det digitale, har kastet sit fokus over emnet og tilbyder i aktuelt kursus, at du kan teste, om du er digital afhængig. 
Det er et kursus, der giver dig en forståelse og vished om, du i virkeligheden er syltet godt og grundigt ind i  mobile, digitale platforme og computere. Kurset anviser også veje til, hvordan du kan få et mere balanceret liv med digitale medier. 
På den ene side får du vished om dine vaner egentlig er uvaner, og på den anden forsøger kurset ’Digital afhængighed’ at vise veje til ’hjælp til selvhjælp’ samt en præsentation af, hvor der kan være hjælp at hente.

”Umiddelbart lyder det sjovt at teste dig selv i, om man er digitalt afhængig. Det må det også gerne være. Men det er faktisk noget, der bliver tager alvorligt, når snakken går i kantinen, hjemme ved spisebordet eller bliver taget op i dagspresse og tv-programmer. Det er fordi, der er noget om, at vi lader os suge ind i det digitale. Det kan faktisk virke som drugs”, siger projektleder for eKurser.nu, bibliotekar Grete Halling, Herning Bibliotekerne. 

eKurser.nu’s nye kursus om digital afhængighed sigter mod både unge, studerende, unge voksne og forældre. 

Se kurset her: www.ekurser.nu/kursus/545

 

Materialer