Højskolesangbogen

Her er et par tips til mere viden om Højskolesangbogen og til flere spændende historier om sangene og deres tilblivelse.

Højskolesangbogens historie er beskrevet i bogen ”Højskolesangbogens historie” af Karl Bak fra 1977. Per Warmings bog ”Folkelig sang der swinger: fra Grundtvig til Kim Larsen” udkom 1988, og senest gav Ebbe Preisler i 2011 sit bud på Højskolesangbogens betydning for samtiden med bogen ”Om lidt er sangen klar: den danske lejlighedssang fra Kingo til rap”.

Højskolesangbogens salmer og sange og historien om deres tilblivelse og brug kan man først og fremmest finde i ”Sanghåndbogen”, udgivet af Folkehøjskolernes Forening. Heri findes artikler omhandlende samtlige sange og salmer i Højskolesangbogens 18. udgave.

Andre titler med spændende sanghistorie er Georg Metz ”Min danske sang” (2008) eller ”Danmarks sang” (1994).

Og så er det jo værd at huske, at biblioteket udover at udlåne enkelte sangbøger også har et helt klassesæt af Højskolesangbogen til udlån (forhåndsreservering anbefales!).

Syng og bliv glad – syng sammen og bliv endnu gladere!

https://www.dr.dk/tv/se/live-fra-hoejskolesangbogen-syng-med-fra-den-bla-pa-dr-k/-/live-fra-hoejskolesangbogen-syng-med-fra-den-bla-pa-dr-k-5

 

Materialer