Hold Hjernen Frisk

10.04.20
​​​​​​​I januar mødte 90 mennesker op til foredrag på Børkop Bibliotek. De kom for at høre læge og aldringsforsker Henning Kirk, fortælle om hvordan man holder sin hjerne frisk.

Foredraget var startskuddet til et projektforløb, som er støttet af DGI og NordeaFonden. Mere end 50 seniorer meldte sig til ”Hold Hjernen Frisk i Børkop” hvor vi skulle synge, danse, tegne og gå os til en fortsat frisk hjerne. Desværre nåede hold 1 kun at mødes 4 ud af de planlagte 8 gange og hold 2 måtte helt aflyses. Alt sammen jo selvfølgelig pga. Coronavirussen. Der arbejdes på at finde nye dage i juni til de sidste aktiviteter for hold 1 og vi håber at hold 2 kan mødes til hjernetræning og socialt samvær i efteråret.

I mellemtiden kan vi alle læse eller lytte til bøger der handler om hvad vi selv kan gøre for at holde hjernen frisk. På e-reolen er der bl.a. adgang til Henning Kirks helt nye bog ”Godt nyt om gamle hjerner: om hjernens livskarriere og voksenlivets vækstmuligheder”. Den kan læses som e-bog.

Som e-bog findes også ”En kort guide til et langt liv: sådan bevarer du en skarp hjerne i en stærk krop”

Man kan desuden både læse og lytte til Henning Kirk og Lone Kühlmanns fælles bog ”Afskaf alderdommen”. Den er et opgør med tanken om, at man går i stå, når man bliver ældre.

På e-reolen finder du også disse gode og tankevækkende bøger om alderdom og det liv der skal leves:

”Håndbog for glade gubber: 109 gode råd om at nå livets højdepunkt”

”Alder er vejen til et langt liv: visdom for ældre”

”60 med mere: livskvalitet har ingen alder”

”80” . Asger Baunsbak-Jensens reflektioner over sit liv som ældre og om vigtigheden af at pleje sine relationer.

Materialer