Kronprisparretspriser2021
Foto: www.bikubenfonden.dk

Kronprinsparret besøger Vejle og Jelling

Lørdag den 25. september er Vejle Musikteater rammen for en festlig aften, når Kronprinsparrets Priser 2021 bliver uddelt. Kronprinsparret gæster samme dag desuden Kongernes Jelling. Alle er velkomne til at kigge forbi! Så kom og vær med til at gøre dagen til en festdag, når de royale gæster ankommer.

Du kan også følge besøget på DR1 lørdag kl. 21.00 eller på DRs, Bikubenfondens og Kongehusets digitale platforme.


Som de foregående år bliver det en aften med musikalske og kunstneriske indslag centreret om Kronprinsparrets overrækkelse af de fire priser: Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris samt to Stjernedryspriser.

Sangeren, sangskriveren og produceren Erika de Casier modtager Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris for sin innovative tilgang til musikken og for at turde gå sine egne veje.
Musikeren debuterede i 2014 som en del af r&b-duoen Saint Cava, og udgav sit første solo-debutalbum Essentials i 2019. Dette forår udkom de Casiers andet soloalbum med titlen Sensational.

Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris går til RedenUng for deres anonyme rådgivningstilbud på chat og telefon, der skal forebygge, at unge indgår i prostitutionslignende relationer.

Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris bliver først afsløret under showet.
UPDATE: Kronprinsparrets Sociale Pris gik til Mødrehjælpen, mens kunstnergruppen Superflex modtog Kronprinsparrets Kulturpris.
​​​​​​​

PROGRAM:

Besøg i Kongernes Jelling:

  • 16.45: Ankomst Kongernes Jelling.
  • 16.50: Rundvisning på Kongernes Jelling.
  • 17.15: Fortælling om Tour de France v/ Jelling Højene.
  • 17.40: Afgang fra Kongernes Jelling.

Prisuddeling i Musikteatret i Vejle

  • 20.15: Gæsterne ankommer på den røde løber.
  • 20.40: Kronprinsparret ankommer til Musikteatret.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som Bikubenfondens bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med Kronprinsparrets Priser er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde. Med Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris følger 500.000 kr. og et kalejdoskop skabt af Olafur Eliasson. Med Kronprinsparrets to Stjernedryspriser følger 100.000 kr.

Tidligere har vejlenseren Cliff Kaltoft i 2010 modtaget Kronprinsparrets Sociale Pris på vegne af Landsforeningen af Væresteder.