Holdet ved  finalen i Stormester i oplæsning 2019
Mira, Teresa, Lise, Mai, Vanessa og Maja

Lise fra Strib Skole er Stormester i oplæsning!

06.05.19
Finalen i Stormester i oplæsning for 5. klasser blev afholdt på Vejle Bibliotek fredag den 3. maj, og Lise Bruun fra Strib Skole blev årets Stormester – kæmpe til lykke til Lise!

Lise Bruun vandt 1000 kr. til klassekassen og to kagemænd, hvilket skabte stor jubel hos Lises klassekammerater. Lise læste en bid af Renée Toft Simonsens ”Karla superstjerne” op for juryen Anette Husballe, lærer på Thyregod Skole og børnebibliotekar Katrine Bjærge Skøtt - og en fyldt og veloplagt sal.

De øvrige deltagere i oplæsningskonkurrencen var: Teresa Fyhn Esteves fra Grindsted Kommune, Vanessa Bruun fra Hedensted, Mira Konietzko fra Sydslesvig, Mai Christiansen fra Vejen og Maja Frederiksen fra Vejle Kommune. Alle de seks seje piger var dygtige oplæsere, og det var en fornøjelse at få en smagsprøve fra de valgte romaner: Silke, Piger under pres, Karla superstjerne, Skolen med magisk dyr, Iqbal Farooq og Roser er røde.

Stormester i oplæsning er en sjov og uhøjtidelig konkurrence, der har til formål at fremme læselyst og læseglæde. Målgruppen for konkurrencen er elever i 5. klasse

I 2020 afholder Vejle Bibliotekerne igen Stormester i oplæsning. Semifinalen for Vejle Kommunes skoler er den 20. marts, og finalen for skoler i Syddanmark er den 24. april. Kontaktperson for konkurrencen er bibliotekar Kate Bech, klb@vejlebib.dk

Vejle Bibliotekerne takker alle for en festlig finaledag – oplæserne, lærerne, dommerne og de mange lyttende og heppende klassekammerater.

Materialer