Fra foredrag med Henning Kirk

Stor interesse for 'Hold hjernen frisk' i Børkop

17.01.20
Der har været så stor interesse for "Hold hjernen frisk"-forløbet for seniorer i Børkop, at vi allerede nu er nødt til at stoppe for flere tilmeldinger. Alle der har meldt sig til, vil høre fra biblioteket inden den 1. februar.

Formålet med projektet "Hold hjernen frisk" er at flere seniorer får et længere, mere aktivt og sundere liv. Vi vil gerne inspirere seniorer på vej på pension til at holde sig i gang - fysisk, mentalt og socialt. De er i en overgang i livet, hvor de ændrer vaner og livsvilkår og forskning viser, at fysisk aktivitet, mentalt stimulering og socialt samvær holder hjernen frisk.

Aktiviteterne i foråret 2020 finder sted på Børkop Bibliotek, hvor seniorer i alderen 60 – 75 år lade sig udfordre af bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab. Forløbet blev sparket i gang den 15. januar med et tankevækkende foredrag med aldringsforsker Henning Kirk om hjernens "livskarriere", hvorefter pladserne på forløbet hurtigt blev fyldt op.

Ud over Vejle Bibliotekerne, deltager biblioteker i hele landet i projektet. I det 3-årige projekt, vil projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet omsætte forskningsbaserede viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater. DGI leder projektet.

Læs mere om projektet her på hjemmesiden.