Team Stress Bold fra Sct. Severin Skole

Stort tillykke til de fem seje skoleelever på Team Stress Bold!

29.04.21
Simon, Hjalte, Mille, Oliver og Malthe fra ”Stress Bold” fra 6.kl. går nu videre til landsfinalen i Smart Parat Svar-quizzen.

Regionsfinalen i bibliotekernes landsdækkende videns- og læsequiz Smart Parat Svar blev afholdt den 28. april. Slaget stod mellem de 6 skoler fra Syd- og Sønderjylland, der klarede sig igennem nåleøjet i de lokale runder, der blev afviklet helt tilbage i december - lige inden Danmark lukkede ned.  Vinderholdet blandt de 6 skoler blev ”Stress Bold” fra Sct. Severin Skole i Haderslev kommune, og holdet går nu videre til landsfinalen den 19. maj.

Vi savnede de mange heppede og hujende tilskuere i salen

Under normale forhold afholdes Smart Parat Svar-quizzen i salen på Vejle Bibliotek, men denne gang foregik quizzen digitalt over Microsoft Teams, og selvom humøret var højt og spændingen stor også denne gang, så glæder vi os til at få den gode gamle fysiske version af Smart Parat Svar tilbage.

Hold fra Smart Parat Svar-quizzen den 28. april.

 

Alle 6 hold var stærke og topmotiverede, men de fem fra Haderslev løb med sejren. ”Stress Bold” og deres klassekammerater kan nu se frem til en udflugt til Givskud Zoo – hovedpræmien i den regionale runde, og deltagelse i landsfinalen.

De deltagende hold var ud over Stress Bold: Team BigBrain fra Billundskolen /Billund; C for Champions fra Ullerup Bæk Skolen-Skjoldborgsvej /Fredericia; Team Kost fra Højmarkskolen/Vejen; Luftens helte fra Hærvejsskolen-Rødekro /Aabenraa og Vejles hold: De Gyldne Gafler fra Fælleshåbsskolen i Gauerslund.

Det lokale hold De Gyldne Gafler kom ind på en flot 2. plads, og der er nu en god stak flotte bøger, en stor pose bolcher og en bold på vej til Gauerslund.

Hold fra Smart Parat Svar-quizzen den 28. april.

 

Smart Parat Svar udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt. Deres evne til at samarbejde kommer også på prøve. Det kræver et godt og bredt sammensat hold, hvor det er en fordel med forskellige spidskompetencer. For at vinde en plads til den store nationale finale den 19. maj 2021, skal holdene nemlig demonstrere deres viden inden for meget varierede emner såsom litteratur, historie, politik og natur såvel som Fortnite, dansk design og mobiltelefoner.

Hold fra Smart Parat Svar-quizzen den 28. april.

 

Der er selvfølgelig stor prestige på spil i Smart Parat Svar. Det er en stor præstation i sig selv at kunne kalde sig regionens klogeste 6. klasse, og en endnu større ære at blive kåret som landets klogeste. Ud over at kunne prale med titlen som Danmarks klogeste 6. klasse, kan vinderne af den nationale finale oven i købet tage en præmie på 10.000 kroner med sig hjem til klassen.

Finalen i Smart Parat Svar bliver livestreamet, tjek info på https://www.smartparatsvar.dk/

Dommer Ulrik


 

/ Vejle Bibliotekernes Smart Parat Svar-team
Thomas, Anne, Ulrik og Kate