Børn der læser sammen

Velkommen til Bibliotekernes Læsespor!

23.11.20
Her kan du finde opskriften på at gøre dine børn vilde med bøger!

Bibliotekernes Læsespor er en spritny side, hvor du kan finde rigtig mange idéer til at gøre dine børn glade for at læse.

Du kan også finde masser af viden om børn og unges læsevaner og -kultur.
Og Læsesporet har både noget til både forældre, lærere, biblioteksformidlere og andre fagprofessionelle.

Gå på opdagelse - eller gå målrettet efter de forslag, du f.eks. finder inde under: 'Læsedysten', 'Læsefamilier' eller 'Sluk og Læs'.
Her er noget om eksemplerne. Men der er mange flere gode forslag inde på laesesporet.dk

Læsedysten

For familier med børn 6-9 år.
Med et print af Læsedysten, en blyant ved hånden og et lille udvalg af bøger, kan du med nogle sjove lege styrke dine børns interesse for bøger og læsning. F.eks. 'Tæl hvor mange bøger, I har i jeres hjem' og 'Læs mens du står på hovedet', 'Byg en bog i Lego'  'Læs højt for din nabo' og 'Hvisk en bog højt'.

Børn der griner og læser


Læsefamilier

For familier med børn fra 10 år.
Du får en 'Læsefamiliepose' hver måned efter samme model som måltidskasser - parat og lige til at tage ud af posen, uden optøning. Så kan din familie få fælles oplevelser med læsning, uden at noget andet stjæler opmærksomheden.
Hør hvad familien Mackenhauer og andre siger om Læsefamilier på youtube.

Familie der læser sammen


Sluk og læs

For familier med børn fra 12 år.
Sluk og Læs handler om en gang imellem lige at lukke telefoner og tablets og få noget mere fællesskab. Det er et forløb for familier med mindst én teenager, der handler om hygge, nærvær og samvær omkring det at læse.
Familien får hjælp til at finde gode bøger og blade, læser lidt sammen hver dag i en måned, og som afslutning inviterer biblioteket til en aften, der handler om ungdomsliv og som også involverer pizza. Ses vi?

Børn og forældre på biblioteket