Velkommen til Vores Natur

Folkebibliotekernes temasamarbejde sætter fokus på natur.

Den danske natur er blevet flittigt brugt her på det seneste, hvor Corona-krisen har sendt mange hjem fra arbejde. Nu har der pludselig været bedre tid og måske også mere brug for at komme ud, så mange danskere har fx gået eller cyklet langt flere ture, end de ville gøre normalt.

Netop her i 2020 har Bibliotekernes Temasamarbejde fokus på Vores Natur. Gennem temaet vil vi gøre danskerne mere nysgerrige på den danske natur, som er lige på den anden side af hækken. Vi vil gøre danskerne klogere på den danske natur og opfordre til at udforske, opleve og tage aktivt del i naturen.

Selve kampagnen ’Vores Natur’ løber fra uge 16 til uge 20. Her kan du bl.a. følge med i TV-serien ’Vilde vidunderlige Danmark’ på DR, som bibliotekernes kampagne lægger sig op ad. Programmerne tager udgangspunkt i naturen i Danmark, i skoven, hav og kyst, det åbne land, søer og vandløb og i byen. Serien, der sendes her i foråret i fem afsnit, viser både store og små dramaer fra dyreriget i Danmark. Om fødsel og død, parring og sult, at jage eller blive jagtet. Dyrene spiller en nøglerolle i serien, men den øvrige natur og Danmarks særlige lokaliteter er også en vigtig del af fortællingen.
Se første afsnit af Vilde vidunderlige Danmark.

Selvom Corona-krisen og det deraf følgende forsamlingsforbud har stukket en kæp i hjulet på nogle af de tiltag, bibliotekerne rundt om i Danmark havde planlagt i forbindelse med kampagnen, er der stadig rige muligheder for at blive klogere på den danske natur. På eReolen finder du Månedens tema: Vores natur, hvor Skoven er den første naturtype, der behandles. 
På eReolen er der både skøn- og faglitteratur, der på forskellige måder knytter an til naturen. Du kan fx læse eller lytte til ’Naturglæde’ af Søren Ryge Petersen, stifte bekendtskab med romanen ’Doppler’ af Erlend Loe, der handler om en mand, der flytter ud i naturen, eller dykke ned i den spiselige del af naturen med eReolens bøger om spiselige planter.

Besøg den nye naturportal www.voresnatur.dk 
Læs temaet Skoven på eReolen
Se en oversigt over litteratur om naturen på eReolen
Læs mere om naturen i litteraturen på Forfatterweb
Hør naturformidler Anders Kofoeds fire podcasts om naturen
Se eReolens ebøger om spiselige planter


I kan også deltage i vores Naturbingo. Få en sjov naturoplevelse og vær med i konkurrencen om at vinde Anders Kofoeds "Store bog om naturen." Læs mere her.

Kort om Temasamarbejdet
Bibliotekernes Temasamarbejdet er et samarbejde, der forsøger at samle flest mulige af landets folkebiblioteker til at køre fælles kampagner sammen med forskellige andre aktører.

Materialer