World Space Week med digitale tilbud
World Space Week med digitale tilbud

World Space Week med digitale tilbud

29.09.21
I anledning af World Space Week har vi fundet tre gode digitale tilbud frem.
World Space Week
Faktalink om Rumfartens historie
 Science om Space Exploration
eReolen Global med bogen To Sleep in a Sea of Stars af Christopher Paolini

World Space Week 2021 fejrer “Women in Space”!

Tusindvis af mennesker i over 90 lande fejrer kvinders præstationer og bidrag til rumsektoren og videnskaberne i uge 40.

Vores tre kilder giver forskellige vinkler på emnet. På Faktalinket bliver du introduceret til Emily Calandrelli, der er ekspert i astronautik og teknologi og har nogle interessante holdninger til udforskningen af Rummet. Gale in Context: Science - her bliver Wanda M. Austin nævnt som et eksempel på en kvide i en lederstilling indenfor rumforskningen. Når man ser på de to kilder er det ret tydeligt at kvinder ikke er særligt stærkt repræsenteret indenfor rumforskningen, men at der er kommer flere til siden rumforskningens begyndelse.

Det sidste digitale tilbud er af den skønlitterære slags. Christopher Paolini har skrevet "To Sleep in a Sea of Stars", der udkom som lydbog i 2020. Den handler om Kira, der er biolog og på en mission, der går ud på at undersøge en planet, der måske kan koloniseres. Hun falder over noget mystisk og på kort tid er hele hendes tilværelse forandret. Det er en bog med teknologi, rumvæsener og drabelige kampe.  Noget helt særligt ved den udvalgte bog er at den bliver læst op af Jennifer Hale. Hun har arbejdet meget med karaktererne og gør historien levende samtidig med at hun gør det ret let at holde styr på bogens mange karakterer.

 

 

 

Materialer