Biblioteket er lukket til den 20. april - Få svar på dine spørgsmål her

23.03.21
For at forhindre spredning af Coronavirus er alle vores fem biblioteker og biblioteksbussen lukkede til og med tirsdag den 20. april. Du har dog mulighed for at hente dine reserverede materialer på dit lokale bibliotek i nogle begrænsede tidsrum.

Mandag den 22. marts meddelte Statsministeriet i 'Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark', at restriktionerne, der skal forhindre spredning af Coronavirus, med hensyn til biblioteker er berammet til at ophøre den 21. april.

Derfor holder biblioteket nu lukket - også for selvbetjening - frem til og med tirsdag den 20. april. Biblioteksbussen kører heller ikke.

Reserver og hent

Du kan stadig bestille materialer via vores hjemmeside og Biblioteket app'en, hvis der er noget, du bare ikke kan undvære. Du har mulighed for at hente dine reserverede materialer i nogle begrænsede tidsrum på vores fem biblioteker.

I Vejle er der åbent for afhentning mandag til fredag kl. 10-12 og kl. 15-18.
I Jelling er der åbent for afhentning mandag kl. 16-18, tirsdag kl. 10-12 og torsdag kl. 10-12 og kl. 15-18.
I Børkop, Egtved og Give er der åbent for afhentning mandag kl. 16-18, tirsdag kl. 10-12 og torsdag kl. 10-12 og kl. 16-18.
Se alle vores åbningstider.

Husk! Du kan først hente dine reserveringer, når du har fået besked via mail eller sms om, at de er klar til afhentning.

Reserveringerne kan afhentes ved indgangen til dit lokale bibliotek - i Vejle skal du dog ind gennem forhallen. Derudover kan du ikke komme ind i biblioteksrummene, og vi opforder til, at du så vidt muligt benytter vores digitale tilbud, så vi undgår at for mange mennesker stimler sammen.

Læs mere om afhentning af reserveringer, mens biblioteket er lukket.

Begrænset mulighed for aflevering

Hvis du meget gerne vil af med dine bøger, har du mulighed for at aflevere dem. Du kan aflevere dem i de begrænsede tidsrum, hvor vi har åbent for afhentning af reserveringer eller i "døgnafleveringen" i Vejle, som er åben alle hverdage kl. 10-18.
Vær opmærksom på, at når du afleverer, kan der gå op til en uge før det registreres i vores system. Vi sorterer nemlig efter coronaregler.

Alle afleveringsfrister og gebyrer er sat på pause, så du kan roligt beholde dine bøger, til vi åbner igen.

Læs mere om aflevering og gebyrer.

Kontakt os

Du kan stadig kontakte os via mail på info@vejlebib.dk eller på telefon 76 81 32 00. Telefonen er åben mandag til fredag kl. 10-16.30.

I FAQ'en kan du finde svar på de vigtigste spørgsmål lige nu. Vi følger udviklingen tæt og melder ud her, hvis der er ændringer.

Senest opdateret den 23. marts kl. 6.00.

FAQ - ofte stillede spørgsmål:

Kan jeg aflevere materialer på bibliotekerne i lukkeperioden?
Du har mulighed for at aflevere dine materialer i de begrænsede tidsrum, hvor du kan hente dine reserverede materialer eller i "døgnafleveringen" i Vejle, som er åben alle hverdage kl. 10-18. Vi opfordrer dog til, at du bare beholder dine bøger og nyder dem, til bibliotekerne åbner igen. Alle afleveringsfrister og gebyrer er sat på pause.

Vær opmærksom på, at hvis du afleverer, kan der gå op til en uge før det registreres i vores system. Vi sorterer nemlig efter coronaregler.

Får jeg bøder for at aflevere for sent?
Nej, alle bøder og gebyrer suspenderes i lukkeperioden. Når vi åbner igen, får du lidt ekstra tid til at få afleveret dine materialer. Mere information følger til den tid.

Kan jeg afhente reserverede materialer på bibliotekerne?
Ja, du kan hente dine reserveringer i et begrænset tidsrum på alle fem biblioteker. Læs mere om "Reserver og hent".

Kan jeg bruge bibliotekets digitale tilbud i lukkeperioden?
Ja, find mere information om alle vores tilbud på vejlebib.dk/netmedier. Vi har i skruet op for det antal lån du kan hente på Filmstriben og Ereolen – lydbøger, e-bøger og film.

Er der åbent for selvbetjening på bibliotekerne?
Nej, men vi regner med, at det åbner igen, når bibliotekerne genåbner.

Kører biblioteksbussen i lukkeperioden?
Nej, den holder stille. Når vi igen får mulighed for at køre ud på vejene, vil det blive offentligjort her på hjemmesiden.

Kan jeg skrive til biblioteket i lukkeperioden?
Ja, vi svarer på mails sendt til info@vejlebib.dk.

Kan jeg ringe til biblioteket i lukkeperioden?
Ja, telefonen er åben kl. 10-16.30 på hverdage - ring til os på 76 81 32 00.