Corona-infografik

Corona-info om biblioteket

07.10.20
Bibliotekernes dørene er åbne, men ikke alt er, som det var før coronakrisen. I denne FAQ kan du finde svar på de vigtigste spørgsmål om biblioteket i en coronatid.

Der er stadig enkelte restriktioner på, hvordan du kan bruge biblioteket.

Du kan benytte dit lokale bibliotek og biblioteksbussen til at låne og aflevere, som du plejer, men det selvbetjente bibliotek er stadig lukket om søndagen. Se alle åbningstiderne her.

Du har mulighed for at kopiere, printe og benytte vores pc’er i begrænset omfang og for at læse dagens avis eller de nyeste tidsskrifter, hvis du bruger handsker eller spritter hænder. Du kan også få hjælp fra vores formidlere, men husk, at vi skal stadig holde afstand.

Der må kun være et begrænset antal besøgende i biblioteksrummet ad gangen - 100 personer på hovedbiblioteket i Vejle og 10 personer på bibliotekerne i Børkop, Egtved, Give og Jelling. Du kan risikere at blive stoppet ved indgangen, hvis der er for mange mennesker i huset.

Vi opfordrer til, at du bruger de engangshandsker eller den håndsprit, vi har sat frem ved bibliotekernes indgange og ved andre berøringspunkter, og viser hensyn til de andre brugere ved at holde god afstand.

Denne side vil løbende blive opdateret med evt. ændringer og nyheder.
Senest opdateret onsdag den 16. oktober kl. 11.00.

FAQ - spørgsmål og svar

I denne FAQ kan du finde svar på alle de vigtigste spørgsmål om bibliotekets coronatiltag og -retningsliner. Er der noget, du ikke kan få svar på her, er du velkommen til at kontakte os på info@vejlebib.dk eller på telefon 76 81 32 00.

Find mere lokal information om coronavirus på kommunens hjemmeside.

Åbningstid og betjening

Hvornår kan jeg besøge biblioteket?
Vi har åbent som normalt fra mandag til lørdag. Bibliotekerne er helt lukkede om søndagen - også for selvbetjening. Du finder åbningstiderne for alle fem biblioteker her.

Kan jeg komme ind på biblioteket i den selvbetjente åbningstid?
Ja, men indtil videre kun fra mandag til lørdag. Der er endnu ikke adgang til bibliotekerne om søndagen. Du skal naturligivs stadig holde afstand og tage hensyn til de andre brugere.

Kan jeg få personlig hjælp og vejledning af en bibliotekar?
Ja, du kan få personlig hjælp af vores formidlere, men vær opmærksom på, at de stadig skal holde afstand. Du er også altid velkommen til at kontakte os på info@vejlebib.dk eller telefon 76 81 32 00. Eller du kan få hjælp af Biblioteksvagten, som svarer på spørgsmål alle ugens dage.

Kan medarbejderne hente bøger til mig i kælderen?
Ja. Skal du bruge et materiale, som ikke umiddelbart er tilgængeligt - fx fordi det står i depot eller magasin – hjælper vores formidlere dig gerne med at hente det.

Kører biblioteksbussen ud?
Ja, biblioteksbussen kører som normalt. Hensynet til corona-afstand gør dog, at kun 2 personer ad gangen kan komme ind i den snævre bus.

Aflevering og gebyrer

Kan jeg aflevere materialer på bibliotekerne?
Ja, du kan aflevere dine materialer på dit lokale bibliotek som normalt.

Kan jeg aflevere materialer i døgnafleveringen i Vejle?
Ja, men kun fra mandag til lørdag. Døgnafleveringen er lukket om søndagen.

Hvor lang tid har jeg til at aflevere de materialer, jeg lånte før nedlukningen?
Sidste frist for at aflevere dine lån fra før nedlukningen var den 15. juni. Var de ikke afleveret til den tid, er der nu begyndt at løbe gebyr på.

Kan jeg betale mine gebyrer på biblioteket?
Ja, men vi foretrækker, at du betaler dine gebyrer med kort via din konto her på hjemmesiden eller med MobilePay i Biblioteket app’en. Lige som i butikkerne vil vi gerne undgå at håndtere kontanter.

Lån og reserveringer

Kan jeg låne materialer på bibliotekerne?
Ja, du kan låne materialer på dit lokale bibliotek som normalt.

Kan jeg bestille materialer via hjemmesiden?
Ja, du har mulighed for at reservere via vores hjemmeside og Biblioteket app’en.

Kan jeg bestille materialer hjem fra andre biblioteker?
Ja, bibliotek.dk er også åben for bestillinger.

Kan jeg afhente reserverede materialer på bibliotekerne?
Ja, du kan hente dine reserverede materialer på alle fem biblioteker.

Hvad hvis jeg ikke ønsker at hente mine reserveringer endnu?
Hvis du ikke ønsker at møde fysisk op på biblioteket, eller hvis du bare ønsker at sætte dine reserveringer på pause, kan du altid sætte dine reserveringer i bero i en selvvalgt periode ved at logge ind på din konto her på hjemmesiden eller via Biblioteket app’en. Se hvordan her.

Hvordan sletter jeg de reserveringer, som jeg ikke er interesseret i?
Hvis du gerne vil slette en eller flere af dine reserveringer, så kan du nemt gøre det ved at logge ind på din konto her på hjemmesiden eller i Biblioteket app’en.

Kan jeg stadig låne 10 bøger og film på eReolen og Filmstriben pr. måned efter åbningen? 
Ja, den forhøjede kvote gælder stadig indtil videre.

Andre tilbud

Kan jeg printe, scanne og kopiere på biblioteket?
Ja, det er muligt at printe, scanne og kopiere. 

Kan jeg bruge bibliotekets pc’er?
Ja, der er adgang til at benytte vores pc’er i begrænset omfang. Vi har skåret ned på antallet af pc'er, så du kan risikere lidt ventetid.

Kan jeg læse aviser og magasiner på biblioteket?
Ja, du har mulighed for at sætte dig og læse avisen eller de nyeste tidsskrifter. Du skal bruge handsker, når du håndterer aviser og tidsskrifter.

Gennemfører I arrangementer? 
Ja, vi forventer at kunne gennemføre resten af de planlagte arrangementer i efteråret med hensyntagen til afstand og hygiejne. Følg med på vores arrangementsside.

Kan jeg låne/leje et mødelokale?
Ja, vores mødelokaler kan bookes til fx læsegrupper, men der er restriktioner på antallet af personer, der må være i det enkelte lokale. Kontakt Vejle Bibliotek på lokalebookingvejle@vejlebib.dk eller dit lokale kulturhus for flere oplysninger om retningslinjerne for brug de enkelte lokaler.

Sikkerhed

Hvad gør I for at mindske smittefaren?
Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger til rengøring og desinfektion.
Der vil være håndsprit og/eller handsker ved alle selvbetjeningsautomater og ved alle indgange.
Vi anbefaler, at du besøger vores biblioteker alene, at du holder afstand og udviser hensyn til andre brugere og til bibliotekets medarbejdere.

Er det sikkert at tage på biblioteket? 
Ja, genåbningen af Vejle Bibliotekerne følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer.