Vejle Biblioteks hovedindgang

Genåbning af biblioteket - spørgsmål og svar

15.06.20
Dørene er slået op til vores fem biblioteker, så du igen kan låne nye materialer og få afleveret de gamle. Men ikke alt er, som det var før coronakrisen. Biblioteket er fortsat pålagt begrænsninger fra sundhedsmyndighederne, og det selvbetjente bibliotek er lukket om søndagen.

Opdateret onsdag den 1. juli kl. 11.00.

Vejle Bibliotekerne er åbne igen, og vi har glædet os til at kunne lave mere bibliotek til dig, men indtil videre vil det være med enkelte restriktioner på, hvordan du kan bruge biblioteket.
Se de nye åbningstider her.

Genåbningen af bibliotekerne sker gradvist og i overensstemmelse med retningslinjerne fra regeringen, Sundhedsstyrelsen og Vejle Kommunes sundhedsberedskab.

Du kan komme ind på dit lokale bibliotek og låne og aflevere bøger og andre materialer og kopiere, printe og benytte vores pc’er i begrænset omfang. Du har også mulighed for at læse dagens avis eller de nyeste tidsskrifter, hvis du bruger handsker eller spritter hænder.

Du må gerne selv tage bøger fra hylderne og låne dem, og du kan også få hjælp fra vores formidlere til korte vejledninger. Vejledningen bliver kort og præcis, så alle hurtigt kan komme til. Formidlerne kan endnu ikke tage dig med rundt på de tidskrævende litteratursøgninger - de skal stadig holde afstand.

Vi opfordrer til, at du bruger de engangshandsker eller den håndsprit, vi har sat frem ved bibliotekernes indgange og ved andre berøringspunkter.

Udlån og aflevering foregår på selvbetjeningsautomaterne.

Begrænset antal besøgende
Der må kun være et begrænset antal besøgende i biblioteksrummet ad gangen - 40 personer på hovedbiblioteket i Vejle og 10 personer på bibliotekerne i Børkop, Egtved, Give og Jelling - og du skal naturligvis altid rette dig efter de gældende retningslinjer om afstand og god håndhygiejne. Du kan risikere at blive stoppet ved indgangen, hvis der er for mange mennesker i huset.

Vores mødelokaler kan bookes til fx læsegrupper, men der er restriktioner på antallet af personer, der må være i det enkelte lokale. Kontakt Vejle Bibliotek på lokalebookingvejle@vejlebib.dk eller dit lokale kulturhus, hvis du har spørgsmål.

Denne side vil løbende blive opdateret med evt. ændringer og nyheder. Vi håber, du vil have forståelse for, at denne genåbning foregår langsomt og i etaper.

Vi glæder os til at se dig!

Og husk, at du også efter genåbningen kan få masser af inspiration, læsetips og personlige anbefalinger på vores digitale kanaler, så hold øje med hjemmesiden og følg os på Facebook og Instagram.

 

Spørgsmål og svar om genåbningen:

Her kan du finde svar på alle de vigtigste spørgsmål i forbindelse med genåbningen. Er der noget, du ikke kan finde her, er du velkommen til at kontakte os på info@vejlebib.dk eller på telefon 76 81 32 00.

Åbningstid og betjening

Hvornår kan jeg besøge biblioteket?
Vi har åbent som normalt fra mandag til lørdag. Bibliotekerne er helt lukkede om søndagen - også for selvbetjening. Du finder åbningstiderne for alle fem biblioteker her.

Kan jeg komme ind på biblioteket i den selvbetjente åbningstid?
Ja, men indtil videre kun fra mandag til lørdag. Der er endnu ikke adgang til bibliotekerne om søndagen. Du skal naturligivs stadig holde afstand og tage hensyn til de andre brugere.

Kan jeg få personlig hjælp og vejledning af en bibliotekar?
Ja, du kan få hjælp af vores formidlere til korte vejledninger. Formidlerne kan endnu ikke tage dig med rundt på tidskrævende litteratursøgninger - de skal stadig holde afstand. Har du brug for yderligere hjælp og vejledning er du velkommen til at kontakte os på info@vejlebib.dk eller telefon 76 81 32 00. Eller du kan få hjælp af Biblioteksvagten, som svarer på spørgsmål alle ugens dage.

Kan medarbejderne hente bøger til mig i kælderen?
Ja. Skal du bruge et materiale, som ikke umiddelbart er tilgængeligt - fx fordi det står i depot eller magasin – hjælper vores formidlere dig gerne med at hente det.

Kører biblioteksbussen også igen?
Ja, biblioteksbussen kører igen fra mandag den 25. maj. Hensynet til corona-afstand gør dog, at kun 2 personer ad gangen kan komme ind i den snævre bus. Bussen holder ferie i juli måned.

Aflevering og gebyrer

Kan jeg aflevere materialer på bibliotekerne?
Ja, siden mandag den 18. maj har du igen haft kunnet aflevere dine materialer på dit lokale bibliotek.

Kan jeg aflevere materialer i døgnafleveringen i Vejle?
Ja, men kun fra mandag til lørdag. Døgnafleveringen er lukket om søndagen.

Hvor lang tid har jeg til at aflevere de materialer, jeg lånte før nedlukningen?
Sidste frist for at aflevere dine lån fra før nedlukningen var den 15. juni. Var de ikke afleveret til den tid, er der nu begyndt at løbe gebyr på.

Kan jeg betale mine gebyrer på biblioteket?
Ja, men vi foretrækker, at du betaler dine gebyrer med kort via din konto her på hjemmesiden eller med MobilePay i Biblioteket app’en. Lige som i butikkerne vil vi gerne undgå at håndtere kontanter.

Lån og reserveringer

Kan jeg låne materialer på bibliotekerne?
Ja, siden mandag den 18. maj har du igen kunnet låne materialer på dit lokale bibliotek.

Kan jeg bestille materialer via hjemmesiden?
Ja, du har mulighed for at reservere via vores hjemmeside og Biblioteket app’en.

Kan jeg bestille materialer hjem fra andre biblioteker?
Ja, bibliotek.dk er også åben for bestillinger.

Kan jeg afhente reserverede materialer på bibliotekerne?
Ja, du kan hente dine reserverede materialer på alle fem biblioteker.

Hvad hvis jeg ikke ønsker at hente mine reserveringer endnu?
Hvis du ikke ønsker at møde fysisk op på biblioteket, eller hvis du bare ønsker at sætte dine reserveringer på pause, kan du altid sætte dine reserveringer i bero i en selvvalgt periode ved at logge ind på din konto her på hjemmesiden eller via Biblioteket app’en. Se hvordan her.

Hvordan sletter jeg de reserveringer, som jeg ikke er interesseret i?
Hvis du gerne vil slette en eller flere af dine reserveringer, så kan du nemt gøre det ved at logge ind på din konto her på hjemmesiden eller i Biblioteket app’en.

Kan jeg stadig låne 10 bøger og film på eReolen og Filmstriben pr. måned efter åbningen? 
Ja, den forhøjede kvote gælder stadig indtil videre.

Andre tilbud

Kan jeg printe, scanne og kopiere på biblioteket?
Ja, det er igen muligt at printe, scanne og kopiere. 

Kan jeg bruge bibliotekets pc’er?
Ja, der er adgang til at benytte vores pc’er i begrænset omfang. Vi har skåret lidt ned på antallet af pc'er, så du kan risikere lidt ventetid.

Kan jeg læse aviser og magasiner på biblioteket?
Ja, enkelte steder på bibliotekerne har vi sat stole frem, hvor du har mulighed for at sætte dig og læse avisen eller de nyeste tidsskrifter. Du skal bruge handsker, når du håndterer aviser og tidsskrifter.

Hvornår laver I arrangementer igen? 
Vi har nogle enkelte børnearrangmenter i juni/juli måned. Ellers har vi ikke flere arrangementer på programmet igen før efter sommerferien. Følg med på vores arrangementsside.

Kan jeg låne/leje et mødelokale?
Ja, vores mødelokaler kan bookes til fx læsegrupper, men der er restriktioner på antallet af personer, der må være i det enkelte lokale. Kontakt Vejle Bibliotek på lokalebookingvejle@vejlebib.dk eller dit lokale kulturhus for flere oplysninger om retningslinjerne for brug de enkelte lokaler.

Sikkerhed

Hvad gør I for at mindske smittefaren?
Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger til rengøring og desinfektion.
Der vil være håndsprit og/eller handsker ved alle selvbetjeningsautomater og ved alle indgange.
Vi anbefaler, at du besøger vores biblioteker alene, at du holder afstand og udviser hensyn til andre brugere og til bibliotekets medarbejdere.

Er det sikkert at tage på biblioteket? 
Ja, genåbningen af Vejle Bibliotekerne følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer.