Velkommen til det genåbnede bibliotek – med coronapas

19.04.21
Vejle Bibliotekerne åbner endelig igen, og vi har glædet os til at kunne lave mere bibliotek til dig. Indtil videre vil der dog stadig være nogle restriktioner på, hvordan du kan bruge biblioteket. Du skal fremvise et gyldigt coronapas samt ID for at komme ind, og biblioteket vil derfor kun være åbent i den bemandede åbningstid.

Selv om bibliotekernes igen slår dørene op, er alt stadig ikke helt, som det var før coronakrisen. Genåbningen af bibliotekerne sker i overensstemmelse med retningslinjerne fra regeringen, Sundhedsstyrelsen og Vejle Kommunes sundhedsberedskab, og vi er derfor fortsat pålagt nogle begrænsninger. Det betyder bl.a. at det selvbetjente bibliotek er lukket og at bibliotekesbussen først ruller ud igen fra den 10. maj.

Åbent næsten som normalt - med coronapas

Fra onsdag den 21. april kan du komme ind på biblioteket i Vejle og låne og aflevere bøger og andre materialer, læse avisen, benytte pc’er, printe og kopiere i den bemandede åbningstid, mens det på bibliotekerne i Børkop, Egtved, Give og Jelling først er fra torsdag den 22. april. Bibliotekerne har ikke åbent for selvbetjening, og der er helt lukket om søndagen.
Se alle bibliotekernes åbningstider.

Du skal fremvise et gyldigt coronapas samt ID for at kunne benytte biblioteket. Derudover skal du bære mundbind eller visir og huske at spritte hænder eller bruge handsker og holde god afstand til andre. Vi opfordrer til, at du bruger de engangshandsker eller den håndsprit, vi har sat frem ved bibliotekernes indgange og ved andre berøringspunkter.

Du kan få hjælp fra vores formidlere til fx at hente bøger i kælderen eller andre korte vejledninger. Formidlerne skal stadig holde god afstand. Al lån og aflevering foregår på selvbetjeningsautomaterne.

Afhentning uden coronapas

Har du ikke et coronapas, har du mulighed for at hente dine reserverede materialer i nogle begrænsede tidsrum. Udleveringen af reserveringer sker efter tur, og du skal være opmærksom på, at der kan være lang ventetid.

I Vejle sker udleveringen af reserveringer fra et vindue ud mod P-pladsen mandag til fredag kl. 10-12. 
I Børkop, Egtved, Give og Jelling kan du i den bemandede åbningstid henvende dig til den medarbejder, som tjekker coronapas i døren eller følge skiltningen til en bagdør, hvor en medarbejder udleverer reserveringerne. Der er ikke udlevering om lørdagen.

Begrænset antal besøgende

Der må kun være et begrænset antal besøgende i biblioteksrummet ad gangen, og du kan risikere at blive stoppet ved indgangen, hvis der er for mange mennesker i huset. Når du tager ophold på biblioteket, fx i studiezonen, skal du overholde de gældende afstandskrav.

Find mere information om coronavirus og coronapasset på kommunens hjemmeside.

Denne side vil løbende blive opdateret med evt. ændringer og nyheder. Vi håber, du vil have forståelse for, at denne genåbning foregår i etaper.

Vi glæder os til at se dig!

Senest opdateret den 5. maj kl. 14.00.

 

FAQ - spørgsmål og svar om genåbningen

I vores FAQ kan du finde svar på alle de vigtigste spørgsmål i forbindelse med genåbningen. Er der noget, du ikke kan finde her, er du velkommen til at kontakte os på info@vejlebib.dk eller på telefon 76 81 32 00.

Coronapas, åbningstid og betjening

Skal jeg vise coronapas på biblioteket?
Ja, du skal fremvise et gyldigt coronapas samt ID for at komme ind på biblioteket. En af bibliotekets medarbejdere står klar til at tjekke dit coronapas ved indgangen. Børn under 15 år er fritaget for kravet om at vise coronapas.

Har du ikke et coronapas, har du mulighed for at hente dine reserverede materialer i nogle begrænsede tidsrum. Læs mere om "Afhentning uden coronapas".

Hvornår kan jeg besøge biblioteket?
Bibliotekerne har åbent i den normale betjente åbningstid fra mandag til lørdag. Bibliotekerne har helt lukket om søndagen - også for selvbetjening. Se åbningstiderne for alle fem biblioteker.

Kan jeg komme ind på biblioteket i den selvbetjente åbningstid?
Nej, indtil videre er bibliotekerne kun åbne i den betjente åbningstid fra mandag til lørdag. Der er endnu ikke adgang til bibliotekerne om søndagen.

Kan jeg få personlig hjælp og vejledning af en bibliotekar?
Ja, du kan få hjælp af vores formidlere til korte vejledninger. Formidlerne kan ikke tage dig med rundt på tidskrævende litteratursøgninger, da de stadig skal holde god afstand.
Har du brug for yderligere hjælp og vejledning er du velkommen til at kontakte os på info@vejlebib.dk eller telefon 76 81 32 00 eller til at booke en bibliotekar til onlinevejledning.
Læs mere om 'Book en bibliotekar'.

Kan medarbejderne hente bøger til mig i kælderen?
Ja. Skal du bruge et materiale, som ikke umiddelbart er tilgængeligt - fx fordi det står i depot eller magasin – hjælper vores formidlere dig gerne med at hente det.

Kører biblioteksbussen?
Nej, men biblioteksbussen kører igen ud på sin normale rute fra mandag den 10. maj. Det bliver med nogle coronabegrænsninger i starten, så du kan ikke komme ind i bussen. I stedet vil bussens personale betjene dig gennem døren. Så længe der ikke er adgang til at komme ind i bussen, er det ikke nødvendigt at fremvise et gyldigt coronapas for at besøge bussen.

Aflevering og gebyrer

Kan jeg aflevere materialer på bibliotekerne?
Ja, du kan aflevere dine materialer på dit lokale bibliotek som normalt.

Kan jeg aflevere mine materialer uden coronapas
Ja, i Vejle kan du aflevere i "Kvikafleveringen" (døren ca. 25 m. til højre for hovedindgangen) uden coronapas mandag til fredag kl. 6-23 og lørdag kl. 6-18. Kvikafleveringen er indtil videre lukket om søndagen. I Børkop, Egtved, Give og Jelling kan du aflevere dine materialer i en kasse eller vogn, som bliver stillet frem ved indgangen i den bemandede åbningstid. Vær opmærksom på, at du her ikke kan få en afleveringskvittering.

Hvor lang tid har jeg til at aflevere de materialer, jeg lånte lige før og under nedlukningen?
Sidste frist for at aflevere dine lån fra før og under nedlukningen er den 12. maj. Er de ikke afleveret til den tid, begynder der at løbe gebyr på. 
Husk, at hvis din bog allerede var forsinket, inden biblioteket lukkede ned, skal du stadig betale gebyr for perioden op til nedlukningen.

Kan jeg betale mine gamle gebyrer på biblioteket?
Ja, men vi foretrækker, at du betaler dine gebyrer med kort via din konto her på hjemmesiden eller med MobilePay i Biblioteket app’en. Vi vil gerne så vidt muligt undgå at håndtere kontanter.
 

Lån og reserveringer

Kan jeg låne materialer på bibliotekerne?
Ja, du kan låne materialer på dit lokale bibliotek som normalt.

Kan jeg bestille materialer via hjemmesiden?
Ja, du har mulighed for at reservere via vores hjemmeside og Biblioteket app’en som normalt.

Kan jeg bestille materialer hjem fra andre biblioteker?
Ja, bibliotek.dk er også åben for bestillinger.

Kan jeg afhente reserverede materialer på bibliotekerne?
Ja, du kan hente dine reserverede materialer på alle fem biblioteker.

Hvad hvis jeg ikke ønsker at hente mine reserveringer endnu?
Hvis du ikke ønsker eller har mulighed for at møde fysisk op på biblioteket, kan du altid sætte dine reserveringer på pause i en selvvalgt periode ved at logge ind på din konto her på hjemmesiden eller via Biblioteket app’en. Se hvordan her.

Hvordan sletter jeg de reserveringer, som jeg ikke er interesseret i?
Hvis du gerne vil slette en eller flere af dine reserveringer, så kan du nemt gøre det ved at logge ind på din konto her på hjemmesiden eller i Biblioteket app’en.

Kan jeg stadig låne 10 bøger og film på eReolen og Filmstriben pr. måned efter åbningen? 
Ja, den forhøjede kvote gælder stadig indtil videre.

Andre tilbud

Kan jeg printe, scanne og kopiere på biblioteket?
Ja, du kan printe, scanne og kopiere i den bemandede åbningstid. 

Kan jeg bruge bibliotekets pc’er?
Ja, du kan benytte vores pc’er i den bemandede åbningstid.
Der er kun et begrænset antal pc’er til rådighed, så vi opfordrer til, at du viser hensyn og ikke benytter pc’erne længere end 15 minutter ad gangen, hvis andre venter på at komme til.

Kan jeg benytte bibliotekets studiezone?
Ja, du er velkomment til at sætte dig og arbejde på biblioteket, så længe du overholder de gældende regler om afstand og hygiejne. Vi har stillet håndsprit og afsprintningsklude frem, så du kan rengøre din plads efter brug.

Kan jeg læse aviser og magasiner på biblioteket?
Ja, du må gerne sætte dig og læse avisen eller de nyeste tidsskrifter. Husk at tage handsker på eller spritte hænderne godt af, inden du håndterer aviser og magasiner.

Gennemfører I arrangementer? 
Nej, vi gennemfører endnu ikke fysiske arrangementer. Vi forventer at kunne byde på en række mindre arrangementer senere på foråret, efterhånden som forsamlingsforbuddet lempes.
Følg med på vores arrangementsside, hvor du også kan se vores online arrangementer.

Kan jeg låne/leje et mødelokale?
Ja, du kan booke vores mødelokaler som normalt i kulturhusene i Børkop, Egtved, Give og Jelling. I Vejle kan lokalerne indtil videre kun bookes i den bemandede åbningstid. Det er arrangørens ansvar at sørge for at forsamlingsforbuddet overholdes og at deltagerne fremviser et gyldigt coronapas.

Din sikkerhed

Hvad gør I for at mindske smittefaren?
Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger til rengøring og desinfektion.
Der vil være håndsprit og/eller handsker ved alle selvbetjeningsautomater og ved alle indgange.
Vi anbefaler, at du besøger vores biblioteker alene, at du holder afstand og udviser hensyn til andre brugere og til bibliotekets medarbejdere.

Er det sikkert at tage på biblioteket? 
Ja, genåbningen af Vejle Bibliotekerne følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer.