Danmarkshistorien rykker ind på biblioteket

07.04.17
I hele 2017 kan du få en historisk oplevelse, når vi sætter fokus på ”Historier om Danmark”.

Danmarks historie er lang og kompleks, og det er ikke altid, at vi er helt opdaterede på, hvad det var, der skete dengang for mange år siden. Og spørgsmålet er, om vi overhovedet kan bruge historieviden til andet end at vinde i quizspil?

Bibliotekerne mener, der er god grund til at sætte danmarkshistorien på dagsordenen i 2017 i samspil med museerne og med Danmarks Radio, der i april netop har ”Historien om Danmark” på søndagsprogrammet.

Historie er mere end årstal og fakta fra en svunden tid. Danmarks historie er noget, vi alle har til fælles, og noget, der hjælper os til at forstå vores kulturelle og historiske identitet. Derfor har vi prøvet at at synliggøre historien i vores udstillinger på Vejle Bibliotek, hvor du bl.a. kan se middelaldersko- og dragter, gamle musikinstrumenter, livets træ Yggdrasil med ly til læsning og Midgårdsormen, der bugter sig, som optakt til en workshopdag med skomageri, sværdkamp og maling med middelaldermaling lørdag den 29. april. Du kan læse mere om workshopdagen her på hjemmesiden under "Det sker" inden længe.

Et tværgående samarbejde
Vejle Bibliotekernes arbejde med danmarkshistorien er en del af et nationalt temasamarbejde med op imod 90 biblioteker, Slots- og Kulturstyrelsen, Danmarks Radio og Nationalmuseet med fokus på danskernes egen og vores fælles historie.

Bibliotekerne støtter op om kampagnen ved at lave kampagner, der har fokus på perioderne fra stenalder til middelalder i foråret 2017. I efteråret behandles tiden fra renæssancen og op til i dag. Perioderne lægger sig op af DR1s nye tv-serie, ’Historien om Danmark’, fra istid til det 21. århundrede.

 

Biblioteker