Har du trænet din algoritme i dag? Bliv klogere på kunstig intelligens

Bliver maskinerne snart klogere end os?

Overtager de kontrollen og begynder at styre verden gennem avancerede algoritmer og systemer? Der bliver sagt og skrevet meget - men hvad er maskinlæring og kunstig intelligens egentlig for en størrelse – og hvor langt er udviklingen? Det kan du blive meget klogere på i efteråret, når Vejle Bibliotekerne sætte fokus på kunstig intelligens og maskinlæring.

Nyt skoletilbud om kunstig intelligens
Sammen med interaktionsdesigner Andreas Refsgaard har vi udviklet en 2 timers workshop med inspirerende og engagerende undervisning om emnet. De ældste elever kan få indblik i hvad maskinlæring er – hvordan kunstig intelligens virker – og hvilke perspektiver det rummer. Samtidig kan de få udvidet deres horisont med spændende eksempler, ny viden og udfordrende dilemmaer. Alle får lejlighed til selv at prøve – helt konkret og praktisk – at træne en algoritme, så de kan se hvordan maskinlæring virker! Den bliver snart udbudt som et skoletilbud, til alle kommunale skoler.


 

Kodning, ’kunstige bøger’, poesi og tegnemaskiner
Ud over skoletilbuddet følger et arrangement om ”Koding og poesi”, i efteråret, hvor du kan opleve hvordan kunstig intelligens kan bruges kreativt og poetisk! Samtidig arbejder vi på at bygge og kode et program, sammen med Andreas Refsgaard, og siden træne det så det enten kan tegne videre på dine tegninger, skrive eventyr eller analysere nyhedsartikler. Lykkes det, kan du få lov til at prøve den på biblioteket, både i Vejle og i Give. På biblioteket kan du også snart finde bøger, som er skrevet udelukkende via en kunstig intelligens. Et computerprogram har skrevet hele bogen, lavet forsiden og selv uddelt anmeldelser. Vil vi gerne høre din mening, når du har læst nogle sider – er det skidt eller kanel?

Vi glæder os til at sætte fokus på emnet – så vi alle kan blive klogere sammen. Vi ses på biblioteket – det digitale eller det fysiske!

Links
https://faktalink.dk/titelliste/kunstig-intelligens

https://www.regeringen.dk/nyheder/2019/national-strategi-for-kunstig-intelligens/