101 ting børn kan lave udenfor
101 ting børn kan lave udenfor

Ferieaktiviteter for hele familien

08.07.19
Det er sommer, vi har ferie og måske er vejret ikke til strand og badetur hver dag. Hvad skal man så lave?

Heldigvis er der mange muligheder for sjove ferieoplevelser i Vejle og omegn.

I Vejle by kan man besøge Økolariet De har åbent hver dag kl. 10 – 16. Det er gratis at komme ind og gratis at deltage i de mange aktiviteter. Denne sommer er der fokus på klima. Man kan bl.a. bygge sin egen by af legoklodser og se hvad der sker, når vandet stiger og skyller ind over den. Økolariets naturvejledere tilbyder desuden ture ud i sommerlandet. Det er også gratis. Se turene her

På en regnvejrsdag er det godt at komme indendørs. Så kan et besøg i Spinderihallerne være en god idé. Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene. Det er gratis! Der er åbent kl. 10 – 17, men husk at der er lukket om mandagen.

Hvis familien vil opleve hvordan man levede i jernalderen, er et besøg i jernaldermiljøet i Vingsted, vest for Vejle en spændende oplevelse. Det rekonstruerede jernaldermiljø med huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Området er altid åbent for vandreture, og der er gratis adgang, men husene i jernalderlandsbyen er kun åbne, når der er aktiviteter.

I Oplevelsescenter Kongernes Jelling er det vikingerne og vikingernes liv der er i centrum. Ved hjælp at ny teknologi får man her en unik og supermoderne digital sanseoplevelse. Der kan røres, mærkes og gyses når vikingernes liv folder sig ud med alt fra bier til drager. Der er åbent alle dage kl. 10 – 17 og i sommerferien endda til kl. 20 onsdag og torsdag.

Giveegnens Museum kan man opleve hvordan det var at leve for 100 år siden. Hvordan så et køkken ud i gamle dage? Det kan man se her og man kan købe vafler bagt på det gamle brændekomfur samt kaffe, te og saftevand. Åbningstider og entré kan ses her.

Det store forkromede overblik over alle de aktiviteter der sker i Vejle Kommune, kan du få i folderen Oplev Vejle. Den finder du bl.a. på bibliotekerne, i Borgerservice, på museer og cafeer. Du kan også se den her.

Selvfølgelig er et besøg på biblioteket også en oplagt mulighed. Bibliotekerne i Vejle Kommune har åbent som de plejer. Her finder du også en masse gode oplevelser – vi har både film, musik, spil og bøger. Har familien brug for ideer til flere sommeraktiviteter, kan man finde forslag i disse bøger:

Materialer