Forsiden af programmet

Forårsprogrammet er på gaden

11.01.20
Vejle Bibliotekernes forårsprogram er nu på gaden, og hvis du er til hygge med familien, inspirerende forfattermøder og spændende mennesker, der gør dig klogere på verden, så kan det måske lokke dig op af sofaen.

Flere af forårets arrangementer kredser omkring slægten. Du kan bl.a. møde den populære forfatter Maria Helleberg i Give, hvor hun fortæller om sine romaner Kvinderne fra Thy og Søstrene fra Thy, som begge er baseret på hendes egen vilde slægtshistorie. Også Eva Tinds seneste anmelderroste roman Ophav kredser om emnet slægt og hvad det vil sige at have et ophav. Hende kan du møde på Vejle Bibliotek. Derudover kan du blive klogere på, hvordan du kan give dig i kast med din egen slægtsforskning, høre antropolog Anne-Marie Christensen fortælle om landsforrædernes børn med udgangspunkt i sin egen familiehistorie eller tage med på en bustur til Historiske Dage i Øksnehallen og blive klogere på vores alle sammens fortid.

Også naturen er i fokus med flere spændende foredrag og workshops om klima og bæredygtighed, og så kan du møde spændende mennesker som korrespondenterne Kim Bildsøe Lassen og Thomas Borchert, forfatter Kristian Bang Foss og Danmarks første islamiske sexolog, Fatima El-Hajj. Der er selvfølgelig også musik på programmet, og det spænder vidt - lige fra babys første koncert over koncertforedrag om Genforeningen til en artist talk med Uffe Lorenzen, frontfiguren fra bl.a. bandet Spids Nøgenhat. Og så fortsætter efterårets succes med at starte dagen med en sang, når vi fra den 5. februar igen byder på morgensang for alle hver onsdag kl. 9.

Masser af familiehygge
Børnefamilierne kan se frem til masser af gode lejligheder til at hygge sig sammen på biblioteket i foråret. Som altid har vi en række underholdende og tankevækkende børneteaterforestillinger på programmet, men I kan også møde forfatterne bag nogle af de mest populære børnebøger i familielæseklubben, prøve børneyoga, være med, når der er småbørnsswing eller historiefortælling eller deltage en af de mange kreative workshops. Og så kan I få et ærligt indblik i familielivets mange udfordringer, når illustrator og Instagrammer Line Jensen besøger Børkop Bibliotek og fortæller om at overleve hverdagen som mor til tre.

Hjælp til det digitale
Også dette forår kan du få hjælp til den digitale verden på et af de gratis kurser, som denne gang bl.a. har fokus på bæredygtighed, Virtual Reality, informationssøgning og bibliotekets mange digitale tilbud. Og så er Spørg om IT også tilbage, så du hver torsdag kl. 10-12 kan kigge forbi og få hjælp til hverdagens små IT-problemer.

Du kan hente et eksemplar af programmet på dit lokale bibliotek eller i biblioteksbussen, eller du kan bladre lidt i den digitale udgave nedenfor. Når du klikker på en titel, bliver du sendt direkte til arrangementet her på hjemmesiden.

Vi glæder os til at se dig i foråret!

 

Klik på billedet for at åbne programmet i fuld skærm.