Mød læsehunden Sally i Børkop

08.12.20
Kender du et barn, som har svært ved at læse? Fra den 14. januar hjælper læsehunden Sally med at give børn læselyst og selvtillid på Børkop Bibliotek.

Ca. 15 % af danske skolebørn har en læseudfordring, og mange af dem har samtidig mistet lysten til at læse. Derfor oplever forældre, at det kan være svært at motivere barnet til at øve læsningen hjemme.

Det kan også være udfordrende at træne højtlæsningen på klassen, hvis man er usikker på, om klassekammeraterne kan finde på at grine, hvis man læser forkert.

Når bogstaverne driller kan det gå ud over barnets skoleglæde og selvtillid, fordi læsning indgår bredt i mange fag. Vi ved, at det er vigtigt at sætte tidligt ind og motivere barnet til et liv med ord.

Læs med Børkops egen læsehund

Fra den 14. januar kan I møde et nyt team på Børkop Bibliotek. Læseteamet består af læsehunden Sally, som er en 4 år gammel springer spaniel, og hendes ejer Marie, som begge glæder sig til at hjælpe børn med at blive bedre til at læse.

Der kan i første omgang være to børn med i et læseforløb med Sally. Forløbet varer 6 uger. Kender du et barn, der kunne have gavn af forløbet, kan du kontakte Anne Birgitte Hundahl på abh@vejlebib.dk ang. tilmelding.

Sally besøger biblioteket hver torsdag fra 16-17.30 og læser med det ene barn kl. 16-16.45 og det andet kl. 16.45-17.30. 

Hvad kan en læsehund?

  • En læsehund tilbyder ro og nærvær, der skaber tryghed og tillid hos barnet.
  • En læsehund er en venlig og børneglad hund, der motiverer børn til at læse ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier.
  • En læsehund er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse, og resultatet er øget læselyst og selvtillid.
  • En læsehund er godkendt og certificeret til at arbejde på biblioteker og skoler med netop denne opgave. Her får barnet mulighed for at læse højt for læsehunden i 20-30 minutter, og herefter er der tid til hundeøvelser og sjove tricks.
  • Vi mødes en gang om ugen, og et læseforløb varer typisk seks uger. Barnet modtager et diplom den sidste gang.
  • Læsehundene henvender sig til børn i 1.- 5. klasse, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen.
  • Læsehunden og dens ejer udfører aktiviteten på frivillig basis via Foreningen Læsehunde. Det er gratis for barnet at modtage hjælp fra en Læsehund.

Læs mere om Læsehundene på Læsehunde.dk.