Fotos af årets debutanter

Seks yngre forfattere shortlistet til debutantpris

14.09.18
Juryen har nu løftet sløret for hvilke seks unge forfattere, der i år er med i opløbet om den store debutantpris, Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat. Prisen overrækkes på Vejle Bibliotek fredag den 28. september.

Seks forfattere er netop blevet shortlistet til Munch-Christensens Kulturlegat. Deres debutværker er udkommet på både små og store forlag og er bevis på, at mangfoldigheden stadig er stor blandt de nye danske forfatterstemmer med både, digte, noveller, romaner og hybridformer.

28 værker, alle udkommet mellem 1. august 2017 og 1. august 2018, var i år indstillet til prisen, og de seks forfattere, som juryen har udvalgt til shortlisten, er: Emma Bess for novellesamlingen Mødre, døtre, søstre, Johanne Kirstine Fall for romanen Der er altid nogen at befri, Anders Haahr Rasmussen for romanen/kogebogen Det var ikke planen at købe kålroer, Shosha Raymond for romanen Stillezone, Theresa Salomonsen for digtsamlingen Kast himlen i havet og Joakim Vilandt for Cassandra - et værk bestående af fem korte bøger.

Der er spænding til det sidste om hvilke to forfattere, der hver modtager prisen på 50.000 kr. til prisoverrækkelsen den 28. september kl. 16-18 på Vejle Bibliotek. Prismodtagerne offentliggøres samme dag. Der er fri entré til prisfesten, hvor du ud over de glade vindere også kan møde forfatter Sebastian Bune, der bragede igennem med romanen Min familie i 2017. Sebastian Bune fortæller om bogen og om, hvordan bøgernes verden var med til at vise ham, at et hjem og en familie kunne se anderledes ud, end den, han selv voksede op i med vold og fortielser.

Prisen uddeles til yngre danske forfattere, der har haft en lovende debut, og forfattere som Kim Leine, Amalie Smith, Theis Ørntoft, Stine Pilgaard, Caspar Eric og Yahya Hassan har tidligere modtaget boghandlerparret Munch-Christensens Kulturlegat.

Læs mere om debutantprisen
Læs mere om årets debutanter på Litteratursiden.dk, som også er partner i debutantprisen.
Læs mere om prisoverrækkelsen.

Materialer