DR Romanklubben

DR Romanklubben mødes 6 gange for at diskutere 6 nye danske romaner.

Vejle Bibliotekerne opretter tre DR Romanklubber med 10 deltagere i hver. 

Hver klub mødes 6 gange i perioden nov-maj 2021-2022 for at diskutere 6 nye danske romaner udvalgt af DR og Litteratursiden.dk. De to første romaner er udvalgt. Det er Christina Englund: "Slugt"og Charlotte Weitze: "Rosarium". De sidste fire bøger udvælges senere på året.

Mandagsklubben mødes fra kl. 19-21: Datoer følger
Torsdagsklubben mødes fra kl. 10-12: Datoer følger
Tirsdagsklubben mødes fra kl. 19-21: Datoer følger

DR Romanklubberne mødes på Vejle Bibliotek. Der er ingen ordstyrer i romanklubberne, men biblioteket sørger for bøger til deltagerne og et mødelokale, hvor klubben kan sidde og diskutere bøgerne. Deltagerne har 3-4 uger til at læse den enkelte bog. Vi sender meddelelse til deltagerne på mail/sms, når næste bog kan hentes fra reserveringshylden på biblioteket. 

DR laver podcast om bøgerne/forfatterne og Litteratursiden.dk laver forfatterportrætter, interviews og analyser.  Du kan også diskutere bøgerne på  Litteratursidens facebookside.

Til maj, når alle 6 romaner har været omtalt i DR og diskuteret (i de fleste klubber), vælger alle landets DR Romanklubber de 3 bedste ud. Herefter nedsættes en jury, som diskuterer sig frem til den endelige vinder af DR Romanprisen. Alle, der deltager i romanklubberne, kan melde sig til juryen. 

Anne Lise Marstrand-Jørgensen fik DR Romanprisen i 2021 for romanen "Margrete I"

Tilmelding senest den 1/10 til Else Zakarias, ez@vejlebib.dk, tlf. 40428768. 
Hvis der er flere tilmeldte, end der er plads til, laver vi lodtrækning om pladserne.