Hold hjernen frisk

Motion er ikke kun for kroppen. Både krop og hjerne skal holdes i form, når vi bliver ældre, og din morgenmotion og hjernegymnastik er en sund kombination

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt? Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang! Derfor deltager Vejle Bibliotekerne i et innovativt pilotprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet hedder Hold Hjernen Frisk og skal omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk – hele livet. 

Projektets formål er derfor at flere seniorer får et længere, mere aktivt og sundere liv. Vi vil inspirere seniorer på vej på pension til at holde sig i gang - fysisk, mentalt og socialt. De er i en overgang i livet, hvor de ændrer vaner og livsvilkår og forskning viser, at fysisk aktivitet, mentalt stimulering og socialt samvær holder hjernen frisk.

Vejle Bibliotekerne har i 2020 gennemført 2 Hold Hjernen Frisk-forløb i Børkop. I foråret 2021 afvikles et nyt Hold Hjernen Frisk-program. Denne gang i området omkring Egtved og alle aktiviteter vil foregå udendørs. Det er endnu ikke muligt at melde sig til. Vi vil informere her på siden, på bibliotekets facebookside og i dagspressen.