Lån en blodtryksmåler

På Vejle Bibliotekerne kan du låne en blodtryksmåler, så du kan måle dit blodtryk derhjemme. Bare søg på blodtryksmåler i søgefeltet på vejlebib.dk.

Rigtig mange danskere har forhøjet blodtryk uden at vide det. Ofte kan du nemlig ikke mærke, hvis dit blodtryk er for højt. Derfor er det en god ide at få det målt, så du kan forebygge blodpropper, blødninger i hjernen og anden sygdom.

 

Hvorfor måle blodtryk?

Din læge kan måle dit blodtryk. Men du kan også låne og bestille en blodtryksmåler på bibliotekerne i Vejle Kommune eller i Biblioteksbussen – lige som når du låner en bog. Faktisk er der fordele ved at lave målingerne hjemme. 
Hør, hvorfor det er en god ide at måle blodtrykket hjemme: 

Hvis du ellers er sund og rask, er det en god ide at tjekke dit blodtryk en gang om året. 

Hvad skal jeg gøre, hvis blodtrykket er for højt?

Skulle dit blodtryk være for højt, bør du altid kontakte din læge. Og jo før des bedre. Forhøjet blodtryk kan behandles med medicin, men ændring af livsstil er ofte også et effektivt redskab, når du skal reducere blodtrykket og forebygge især hjerte-kar-sygdom.

Husk at følge vejledningen

Det er vigtigt at følge den vejledning, som følger med blodtryksmåleren. Ellers kan tallene være misvisende. Skulle dit blodtryk være for højt, bør du altid kontakte din læge.

Materialer