Generelle resurser

Generelle resurser til opgaveskrivning
 1. Faginddelt: Materialeplatformen
  1. Fagsider STX 
   Portal for læringsressourcer og undervisningsmaterialer, som er relevante for elever og lærere i forbindelse med undervisningen på alle klassetrin. STX-indgang med fagoversigt. Søge og filtreringsfunktion. Drives af Styrelsen for IT og Læring.
 2. Faginddelt: DR Undervisning
  1. Fagoversigt 
   Gratis temainddelt undervisningsmateriale baseret på TV- og radioklip fra DR's arkiver. Til elever og lærere på de gymnasiale uddannelser. Adgang via UNI-Login. Vejledning finder du her.
 3. Rødkilde
  1. Rødkilde infosider for store opgaver
   Rødkilde har lavet infosider til de tre store opgaver DHO, SRO og SRP. Husk altid at tjekke disse info-sider, så du ikke går glip af vigtig Rødkilde-information.
   DHO | SRO | SRP.
 4. Vejle Bibliotekerne
  1. Søgning via vejlebib.dk 
   Søg i Vejle Bibliotekernes materialer, herunder mange af bibliotekets elektroniske ressourcer (så husk at lave supplerende søgninger med engelske søgeord). Du finder også mange artikler fra Infomedia, som du kan læse online.
  2. Faktalink 
   Oversigtsartikler om mange emner. Links til baggrundslitteratur, kildematerialer og videre læsning. Du skal altid tjekke Faktalink, som en del af den tidlige opgaveproces.
  3. Masterfile Premier 
   Omfattende artikeldatabase, med tekster fra akademiske tidsskrifter, magasiner, opslagsværker og landerapporter samt biografier og primærkilder. Dækker næsten alle emneområder, og bør altid tjekkes.
  4. Student Ressources in Context 
   Omfattende generel database med referencematerialer, oversigtsværker, kritiske artikler, et stort arkiv med originaldokumenter, tidsskrifter, avisartikler, samt multimediematerialer. Målrettet studerende og bør altid tjekkes.
 5. Bibliotek.dk
  1. Søgning via bibliotek.dk 
   Du bør være oprettet som bruger på bibliotek.dk og have valgt din kommunes folkebibliotek (husk oprettelse) som favoritbibliotek. Samlet søgning i stort set alle offentlige danske biblioteker og direkte levering til dit favoritbibliotek. Mange artikler fra Infomedia kan findes og læses online via bibliotek.dk. Mange artikler fra danske tidsskrifter kan leveres i digital kopi til din mail indenfor 24 timer, ofte indenfor få timer.
 6. Google
  1. Google avanceret søgning 
   Google er en virkelig god søgemaskine til at finde information, som er offentligt tilgængeligt på internettet. Brug Google's formular til avanceret søgning, og lær løbende de mest relevante søgeoperatorer til brug i almindelige Google-søgninger. Husk at være kildekritisk.
  2. Google Scholar 
   God til hurtig søgning efter videnskabelig litteratur. Du finder referencer til tekster, og i nogle tilfælde ligger teksten som fuld tekst. Brug eventuelt i begrænset omfang i store opgaver til at finde supplerende litteratur.
  3. Google Books (Google Bøger) 
   Google Bøger er en søgemaskine til bøger, ofte med dele af bogen i fuld tekst. Vær logget ind på din Google konto, når du bruger Google Bøger, for så har du automatisk adgang til diverse praktiske bruger-funktioner. God til søgning efter udenlandske bøger og til søgning efter bogudsnit i fuldtekst.
 7. Wikipedia
  1. Engelsk Wikipedia 
   Meget omfattende brugerdreven encyklopædi, ofte med både lange og indholdsrige artikler med mange litteraturhenvisninger. God i forhold til hurtigt at finde aktuelt stof, begrebsafklaring, terminologi, søgeord, og henvisninger til litteratur.
  2. Dansk Wikipedia 
   I forhold til Engelsk Wikipedia er der færre artikler og artiklerne er gennemsnitligt kortere og mindre indholdsrige. Især god til referencer, terminologi og søgeord om specifikke danske forhold og emner.
  3. Britannica Library
   Biblioteksudgaven af Encyclopædia Britannica er specielt målrettet til folkebibliotekerne, der ud over søgning i hele basen giver mulighed for at søge på tre niveauer: Junior, Student og Adult.