Søgetips til studerende

Skal du i gang med SRP? SRO? En opgave i historie, samfundsfag eller dansk? Det kan være svært, at navigere i opgaveskrivningen. Hvor skal man starte og hvor skal man slutte? Hvilke kilder er gode at bruge og hvad er fake news?

Bibliotekernes eKurser vil gerne hjælpe dig i gang med din søgeproces for at finde de helt rigtige kilder, bøger, artikler osv. til din opgave. Google og internettet er din ven, når du skriver opgave - hvis du bruger det rigtigt!

Derfor har vi lavet en række videoer, der vejleder dig gennem de mange facetter af søgeprocessen og giver simple tips og tricks:
 

  • Tips til din søgestrategi Her får du indblik i hvordan du tænker over dit emne i forhold til at finde gode søgeord og dermed indsnævre søgningen. Desuden gives der tips til at søge på emnetal (dk5), når der er brug for at søge mere overordnet på emnet. 
     

  • Digitale kilder til din opgave I denne video bliver du vejledt i adgangen til bibliotekernes netkilder og selvstændige videoer om de relevante licensadgange fra Gale, Britannica, Europa World Plus, MasterFile Premiere, Access Science, Faktalink, Infomedia mv. 
     

  • Find kilder til opgaveskrivning med Mediestream Introduktion og søgevejledning til Mediestream - kilden til gammelt dansk avisstof. Et godt redskab når der skal skrives opgave om danske emner i historie og samfundsfag. 
     

  • Skil guldkorn fra nonsens på internettet For at undgå at bruge useriøse kilder som grundlag for din studieopgave, eller lade sig påvirke af falske rygter, er det væsentligt at være i stand til at kunne vurdere kilderne kritisk på nettet. 

Se alle eKurser's vejledninger målrettet studerende her

Vi håber, at de hjælper dig godt på vej. God opgaveskrivning!